10 načina da pomognemo azilima za napuštene životinje

Kada govorimo o spasavanju životinja, mnogi misle da jedini način na koji mogu da pomognu jeste volontiranje u lokalnom azilu...

Evo na koje sve načine možete i vi pomoći životinjama u azilima.

1. Transport.

Životinjama koje se nalaze u azilima često je potreban prevoz sa jednog mesta na drugo. Vožnje su nekada kraće, a ponekad malo duže - do njihovog novog doma ili do najbliže veterinarske ambulante. Ukoliko imate vozačku dozvolu i resurse, pomozite kada ste u mogućnosti.

2. Umetnost šivenja.

Ukoliko umete da šijete i najobičniji šav, može biti višestruko korisno. Postoji mnogo načina kako da od starih stvari napravite krevetić za psa ili mačku. Proverite sa najbližim azilom šta im je najpotrebnije i uzmite "stvar u svoje ruke".

3. Fotografisanje.

Bilo da ste profesionalac ili amater fotograf, azilima je potrebna pomoć u vidu dobrih fotografija. Dakle, zgrabite svoj fotoaparat i ostale rekvizite i pravac u azil...

I životinje sanjaju, naravno...

Takođe, ukoliko se ozbiljnije bavite fotografijom, možete čak i da održite radionice za volontere skloništa kako bi mogli da slikaju bolje fotografije životinja.

4. Posteljina je uvek potrebna.

Donirajte peškire i posteljinu koju više ne koristite, kao i stare dušeke, azilima su uvek potrebni.

5. Kupovina.

Raspitajte se šta je lokalnom azilu najpotrebnije (povoci, hrana ili sredstva za higijenu). Takve donacije su i više nego dobrodošle.

6. Zabave humanog karaktera.

Ukoliko priređujete žurku, jedna od ideja kako možete pomoći azilu jeste da ona bude humanitarnog karaktera. A umesto poklona gostima kažite da doniraju hranu za životinje, ogrlice ili drugu opremu.

7. Kreativnost.

Iskoristite svoje veštine kako biste pomogli azilima. Bavite se grafičkim dizajnom ili pisanjem, vaša znanja će itekako pomoći apelima na društvenim mrežama ili lokalnim medijima.

Kako pomoći napuštenim životinjama...

Za održavanje azila potrebno je mnogo rada i truda, a ovakve stvari se često stavljaju u drugi plan.

8. Društvene mreže.

Koriste društvene mreže kako biste proširili važne informacije. Podelite tvit ili objave o nestalim životinjama ili o onima kojima je potreban dom.

9. Starateljstvo.

Imate uslova da privremeno pružite dom životinji kojoj je najpotrebnije? To može biti zabavno, korisno i izazovno. Ukoliko otvorite vrata svog doma napuštenoj životinji, oslobodićete jedno mesto u azilu.

10. Doniranje.

Azilima za napuštene životinje često je potreban novac za lekove, hranu i druga sredstva. Zato, kada ste u mogućnosti, donirajte novac, jer nečije malo je nekome mnogo.

Izvor: Zivotinje. rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.