Zaustavite kradljivce energije: evo zbog čega se osećate umorno tokom dana

Čak i ako ste zdravi i spavate dovoljno, umor koji vas može mučiti zapravo nikada nije bezrazložan. Pomoću ovih 6 koraka možete vratitii izgubljenu snagu i vitalnost...

1. Nemojte se samo žaliti na umor. Ako dugo traje ili se pogoršava, potražite pomoć lekara.

2. Ako ste fizički zdravi, a uzrok vašeg umora je psiha, češće boravite na otvorenom i izbegavajte jutarnje lenčarenje koje će samo povećati umor.

3. Uzrok umora može biti nedostatak vitamina D. Umereno se izlažite suncu kako bi ga telo moglo apsorbovati ili uz savet lekara, uzmite dodatak ishrani koji ga sadrži. Tako ćete osnažiti i imunitet.

4. Umorni možete biti i zbog nedostatka kiseonika. Dugotrajno sedenje takođe umara. Zato počnite da vežbate kako biste razbudili organizam i tako poboljšali oksigenaciju tela.

5. Ne preuzimajte na svoja leđa previše obaveza koje ne možete da obavite u određeno vreme. Sve ono što premašuje normalno radno vreme na poslu i (ili) u kući slabi vaš imunitet i otvara put bolestima. Pokušajte da posao podelite tako da ga obavite u uobičajeno radno vreme, a ako to nije moguće, zatražite pomoć.

6. Pazite šta jedete. Slatkiši će vas kratkoročno razbuditi, no već nakon pola sata mogli biste osetiti još veći pad energije.

zaustavite_kradljivce_energije_evo_zbog_cega_se_osecate_umorno_tokom_dana_2

Izvor: Sensa klub

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.