Vibracije kristala

Kristaloterapija pomaže da se ponovo uspostavi protok energije u telu, otklone blokade i uzrok bolesti.

Kristali, drago i poludrago kamenje, izrazito su dekorativni, posebno ako se, oblikovani i izbrušeni, njišu na lancicu ili ponosno stoje na prstenu ili brošu. Međutim, njihova lepota očaravajuća je i kad dolaze direktno iz svojih prirodnih nalazišta. Ukrašavanje kristalima i kamenjem nije samo stvar prestiža. Još u kameno doba ljudi su ih nosili kao talismane, za zaštitu, ali i kao nakit, a danas, hiljadama godina kasnije, kristali i poludrago kamenje i dalje imaju jednaku lepotu i jednake energetske moći. Osim toga što će poslužiti kao ukras, pravilno odabrani, vlasniku mogu i da pomognu svojim magičnim svojstvima.

Terapija kristalima svrstava se među holisticke metode za unapređenje ljudskog zdravlja. Kristaloterapija pomaže da se ponovo uspostavi protok energije u telu, otklone blokade i uzrok bolesti, čime se postiže samoizlečenje. Dizajnerka nakita Mirjana Ivanović podelila je s nama svoju priču: „Počela sam da se bavim izradom ogrlica pre tri godine. U to vreme sam živela u Nemačkoj gde je bilo popularno poludrago kamenje, kristali, njihovo zračenje i uticaj na ljudski organizam. Dosta se pisalo o tome i to je i mene zainteresovalo. Tako sam počela da pravim nakit, ogrlice i narukvice... Nakit izrađujem od skoro sveg poludragog kamenja, dosta koristim tirkize i korale, u kombinaciji sa Swarovski kristalima. Naravno, koristim i gorske kristale, kao i bisere. Želja mi je da nakit pojača auru osobe koja ga nosi, što je i poenta zračenja poludragog kamenja i kristala.”

U kupovinu kristala ili kamena zaputite se smireni i opušteni da biste se što bolje povezali. Prvo se prepustite intuiciji, a onda dobro pogledajte svaki primerak. Razmislite o tome koji vam se najviše sviđa po boji i obliku, a zatim se informišite o njegovim karakteristikama i nameni. Kad ga uzmete u ruku, pokušajte da osetite da li se brzo  greje, kako vas prihvata, da li na vas deluje pozitivno ili je hladan i odbojan. Osetite kakva vrsta energije struji između vas.

„Svakome odgovara drugi kamen, odnosno drugacija kombinacija boja i kamenja. Jedna ista ogrlica na svakoj ženi deluje drugacije. Uz neku ženu se savršeno uklopi, a drugoj nikako ne pristaje“, dodaje Mirjana. Zato je neophodno da se ogrlica prinese licu, jer se tek onda vidi da li odgovara određenoj ženi ili ne, a to uglavnom ne zavisi od toga šta ko voli, nego šta kome stoji. U tome i jeste najveća draž rada sa nakitom od kamenja i kristala, što ogrlica podvuče onu pravu crtu osobe koja je nosi, a koje ona često nije ni svesna.

Prava priroda žene izbije na videlo, a ne ona kojom ona želi da se prikaže drugima ili kakvu sama misli da ima. Često se desi da neke žene jednostavno nemaju hrabrosti da ponesu neku intenzivniju boju ili neobičan oblik, a savršeno im pristaje, i to je tako očigledno, pa se opredeljuju za jednostavne oblike. Zaista je šteta kako često žene ne daju svom skrivenom ja da izbije na površinu. Da zasijaju i blistaju, u pravom smislu reči. “ Pošto ste kamen odabrali i doneli kući, treba da ga „očistite“.

Najbolje je da ga određeno vreme, od tri do dvadeset jedan dan, držite u morskoj soli ili u slanoj vodi, a zatim izložite blagoj svetlosti. Ako imate gorski kristal, taj transparentni kvarc takođe će pomoći da se vaš kamen energetski očisti i obnovi. Kristale, drago i poludrago kamenje možete nositi kao nakit, što je najjednostavniji vid njihove upotrebe. No da biste otkrili sva njihova blagotvorna svojstva, preporučujemo da ih stavite na tačno određene delove tela ili da se njima masirate.

Pre nego što se upustite u igru sa sjajnim kamenčićima, bilo bi dobro da naučite neku od tehnika opuštanja. One će vam pomoći da lakše prepoznate šta vam je u određenom trenutku najpotrebnije, da se intuitivno povežete s vibracijama kamenja i kristala i brže naučite kako da održite energetsku ravnotežu celog tela.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.