U ritmu argentinskog tanga

9. Beogradski tango festival biće održan 17. i 18. novembra 2012. godine u Centralnom domu vojske Srbije.

Moćno ritmičko pokretanje tela koje može da vas odvede u svet magičnih plesnih dijaloga svojim raznovrsnim podvrstama pruža priliku da svaki senzibilitet pronađe svoj ples. Tango, možda i najtemperamentniji ples koji potiče iz Argentine traži u svojoj osnovi predanu vernost žene, čvrsto vođenje muškarca i muziku koja će ispratiti plesni zagrljaj muškarca i žene.

Gala koncertom beogradskog kvinteta Beltango 17. novembra 2012. godine u Centralnom domu vojske Srbije biće otvoren 9. Beogradski Tango Festival. U organizaciji Beogradske Tango Asocijacije, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Argentine koncert "Beltango & Piazzolla - 20 godina posle" biće svojevrstan omaž najpoznatijem tango kompozitoru i bandoneonisti Astoru Piazzolli. Ovim koncertom Beltango obeležiće dvadeset godina od smrti slavnog Argetinca ali i deset godina od pojave prvog i za sada jedinog bandoneona na domaćoj koncertnoj sceni, koji sa puno uspeha svira Aleksandar Nikolić.

Beltango ansambl, čiji je osnivač Aleksandar Nikolić, već nekoliko godina svrstava se u red najpriznatijih svetskih tango orkestara. Njihova interpretacija upravo muzike Astora Piazzolle prepoznata je i u samom Buenos Airesu kao potpuno autentična, što im je i donelo laskavu nagradu "Premio Astor Piazzolla". Koncept celog festivala biće posvećen tango plesu, tango muzici, tango plesačima ali i svim ljubiteljima ovog plesa. Prve festivalske večeri, nakon koncerta svi posetioci će moći da uživaju u tango balu koji će biti upriličen u istom prostoru.

 

A. D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.