Danas se slavi Sveti Trifun, a usamljena srca u ponoć treba da urade jednu stvar: ovaj magičan ritual privlači novu ljubav

Ritaul koji privlači ljubav - evo šta usamljena srca treba da urade u ponoć!

Pravoslavni vernici u Srbiji 14. februara proslavljaju Svetog Trifuna, a veruje se da je ovaj svetac imao isceliteljski dar, piše Lovesensa.

U starim spisima postoji priča u kojoj je Sveti Trifun iscelio od "negativnih sila" Gordu, ćerku rimskog cara Gordijana. Car mu je u znak zahvalnosti pružio celo jedno malo bogatstvo, ali Sveti Trifun je taj novac podelio siromašnima.

Ovo je praznik vinogradara, pa mnogi koji imaju vinograd veruju da na ovaj datum treba porezati bar jedan čokot loze i zaliti vinom kako bi grožđe u ovoj godini bolje rodilo. Takođe, prema narodniom verovanju na praznik Svetog Trifun treba svakog gosta poslužiti čašom vina.

Ritual koji svakog dana ispunjava želje: evo kako da ostvarite ono što želite da postigneteRitual koji svakog dana ispunjava želje: evo kako da ostvarite ono što želite da postigneteRitualom možete da oplemenite bilo koji aspekt svog života za koji smatrate da zahteva malo više pažnje.

Prema narodnom verovanju na ovaj praznik počinje polako da se budi prolećna čarolija koja naša srce podseća na najlepše osećane - LJUBAV.

Veruje se da jednim ritualom možemo privući pravu ljubav i ispuniti romantične želje. Ritual na ovaj praznik je takav da u ponoć treba da bacite iza sebe semenke u dvorištu i izgovorite sledeće reči:

"Raspršavam ove seme zaljubljen/a,
Ovo seme posejaću u ljubavi,
Ti, koja si moja prava ljubav,
Dođi po mene i ostani dok raste,
Baš kao i moja ljubav prema tebi"

Zamislite jednu romantičnu i iskrenu želju i pomolite se na praznik Svetog Trifuna. Neka vas prati svetla energija ljubavi!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.