Pet kratkih antistres saveta

Svi bismo želeli manje obaveza, duži dan, mirniji život... A već danas možete da okrenete ledja stresu - ako vi tako izaberete.

Jedna od najvećih zamki stresa je u tome što on sam sebe "hrani". Uverava vas da nemate vremena da pronadjete malo vremena... Evo kako da počnete borbu protiv stresa, čak i kad "nemate vremena".

Pronađite svoju mantru

Zapamtite od tri do pet izreka ili mantri koje će vas vratiti u život kada stvari krenu u lošem smeru. Na primer: "Mogu ja to" ili "Šta me ne uništi, učiniće me jačom". Ili zamislite neku lepu sliku koja će vam poslužiti kao utočište u trenucima stresa: pogled s najlepšeg mesta na plaži, stazu u šumi kojom rado šetate ili nešto drugo, vama posebno drago.

Budite zahvalni

Teško je da budete zahvalni ako ste pod stresom. Odvojte pet minuta dnevno da biste zahvalili na svim životnim darovima. Počnite sa udahom i izdahom, izvorom svega što je život.

Krenite pravim smerom

Napravite popis događaja koji su vas tokom dana razveselili i onih koji su vam oduzeli energiju. Tako ćete lakše uočiti kojim putem treba da nastavite.

Počnite s malim stvarima

Ne opterećujte se velikim promenama, počnite s malim stvarima. Promenite, na primer, ono što jedete za doručak. I to može da bude početni korak na putu koji će vas voditi do života za kakvim žudite.

Redefinišite svoje ciljeve

Kineska poslovica kaže: ako imate neki problem koji nikako ne možete da rešite, onda to možda i nije više vaš problem. Ako već dugo težite ka nečemu, a život dobro funkcioniše i bez toga, zapitajte se da li vam je neophodna ta navodna briga.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.