Novi trend za opuštanje kod kuće: počnite ovako da brinete o sebi

Ubrzan život i pretrpanost obavezama doneli su novi vid brige o sebi i svom zdravlju, kako bi se sprečilo "sagorevanje".

Ako je vaša zamisao idealnog petka uveče opuštanje u domu, uz šolju čaja i omiljenu seriju, umesto izlaska napolje, niste jedini. Ušuškavanje više nije samo trudnički ritual, nego i novi trend mladih.

Jutarnje tuširanje kao ritual: 3 načina da pročistite telo i dobijete novi izvor energijeJutarnje tuširanje kao ritual: 3 načina da pročistite telo i dobijete novi izvor energijeJutarnje tuširanje može vam obezbediti novi izvor energije i pomoći u gubitku kilograma.

Dok je skorašnjim generacijama bilo previše neprijatno da odbaci društvene planove za vikend, čini se da novije generacije drsko grabe vreme za sebe. "Bilo da žele da se opuste od naporne radne nedelje ili predupređuju sagorevanje na poslu, briga o sebi vrlo im je važna. Pretraživanje termina ‘briga o sebi’ porasla je za 121 odsto", navodi Larkin Braun, američki istraživač za Pinterest i stručnjak za društvene medije.

Ako ovako započnete jutro, sreća će vas pratiti celog dana: 3 rituala za ispunjen životAko ovako započnete jutro, sreća će vas pratiti celog dana: 3 rituala za ispunjen životUz odgovarajuće dnevne rituale privući ćete promene i postaćete kreator svog života.

Na Instagramu #kodkucejenajlepse ima više od 1.500 postova, #home gotovo 74 hiljade, a #selfcare gotovo 2 miliona. Lako je primetiti da na društvenim mrežama veličamo svoje navike ušuškavanja u pažljivo uređenim spavaćim sobama koje izgledaju kao iz dizajnerskog kataloga. "Iako druženje nije nestalo, ljudima je sve veći prioritet lični komfor i opušteniji pristup kvalitetnijem provođenju vremena s prijateljima", zaključuje Braun.

Izvor: Lovesensa

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.