Moć kristala

Smatra se da svaki kristal, poludragi kamen ili dragulj vibrira određenom energijom koja korespondira i sa našim energetskim središtima - čakrama.

Kristali, dragulji, poludrago kamenje i skupoceni prirodni materijali oduvek su razbuđivali maštu. Njihova boja, sposobnost da uhvate svetlost, njihova dragocenost pokrenula je priče i legende koje su opisivale tajnovitu moć kojom zrače. Njihova divlja lepota sazreva duboko skrivena u stenama, zakopana u kamenu ili morskim dubinama. Treba dobro da se potrudimo da otkrijemo poklone same Zemlje.

Neobično pretvaranje obične stene u intenzivnu boju, u blistav proziran kristal neporecive lepote simbolizovala je u duhovnom smislu mogućnost promene neugledne, obične stvari u savršenstvo. Dragulji su se brusili kako bi se istakla njihova lepota, baš kao što i ljudska duša treba da se brusi duhovnim tehnikama kako bi zasjala u svojoj čistoj lepoti. Zato su i postali željeni ukras, simboli duha koji može dosegnuti savršenstvo.

Smatra se da svaki kristal, poludragi kamen ili dragulj vibrira određenom energijom koja korespondira i sa našim energetskim središtima - čakrama. Svetlost se prelama kroz njihovu prozirnu strukturu u spektru specifičnih boja koja deluje poput prizme, koncentriše i fokusira svetlost u naše telo. Pravilno odabrani, pomažu uravnoteženju našeg energetskog polja. Tako lakše postižemo pozitivne rezultate u svakom aspektu života: osećaj svrhe i snage, sigurnosti, bogatstva, zdravlja i lakoće življenja.

Ipak nisu pokazivali moć u svačijim rukama. Samo su u pravim rukama mogli da zasijaju sjajem koji je otkrivao njihova skrivena svojstva i delovao na čudotvoran način. Zanimljiva je to misao jer, ako smo u prilici da odaberemo za sebe neki od tih dragocenih kamenčića, nije loše znati koji bi od njih mogao da zasija baš u našim rukama. Uglavnom ih biramo nesvesno, prema boji i vibraciji koje odgovaraju našem trenutnom emocio­nalnom i mentalnom stanju.

Svaka astrološka planeta ima svoju vibraciju, a svaka planeta znak kojim vlada! To nam omogućava da odaberemo kamen čija će energetska vibracija odgovarati vibraciji našeg bića. Proverite šta odgovara vašem znaku i podznaku. Mada to nije jedini kriterijum odabira. Ako želite da naglasite određene osobine u svom životu, možda nije loše da odaberete odgovarajući privezak, ogrlicu ili prsten kako biste pojačali željene vibracije i pospešili ostvarenje svojih želja. Ukras ili nešto više od toga? Isprobajte sami!

Crveni koral je simbol vitalnosti, inicijative i hrabrosti. Koral podstiče samosvest, suptilno ističe crtu zavodljivosti i zahtevan je nakit koji ćete nositi kad ste spremni da prihvatite izazove i nesputano iskažete svoje želje. On podstiče stanje pripravnosti, ohrabruje na delovanje. Takav dramatičan nakit odaberite kad želite da istaknete svoju posebnost i da se ohrabrite da uzmete ono što želite.

Biser posebno odgovara Raku i Biku. Biser je skupoceni poklon mora koji očarava sjajnom belinom. Njegova čednost i čistoća simboli su dugovečnosti i vitalnosti, inteligencije i dobrote. Osvežiće svako lice, pokloniti mu deo svog sjaja i očarati privlačnom elegancijom. Osim belih, biseri mogu biti ružičasti, žućkasti, čak i crni. U hinduističkoj tradiciji smatra se da nošenje bisera priziva blagoslov Lakšmi, boginje blagostanja. Beli biser je simbol duhovnog napretka i duhovnog blagostanja, žućkasti je simbol materijalnog blagostanja, a ružičasti će pojačati vašu inteligenciju i moć. Planetarni pokrovitelj bisera je Mesec, pa ako želite u određenom trenutku života da naglasite i pojačate osećaj sigurnosti, da zaštitite porodične vrednosti ili da očuvate tradiciju, ukrasite se biserom. Biseri pomažu u stabilizovanju raspoloženja i održavanju vedrine duha.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

15/08/2013 BojanaB
Zasto znak lava nije spomenut u tekstu? Da li je citrin odgovarajuci kristal? Ili mozda pre peridot?