Latice za večnost

Lepota prizora pred očima i dlanovima...

Lepota čipkanih latica, muslinskih listova i satenskih pupoljaka vašeg cveća može da ostane zauvek sačuvana u neobičnim reljefima - pogledajte unikatne ukrase koje potpisuje britanska umetnica Rachel Dein.

"Uživam u magiji gipsa pomoću kojeg se mogu kreirati fosili svakodnevnog života", objašnjava Rachel koja je diplomirala na Univerzitetu lepih umetnosti u Midlseksu, a radila je kao rekviziterka u kućama kao što su Kraljevska opera, Engleska nacionalna opera, Teatar Gloub...

Njeni neponovljivi buketi složeni su prvo u tanko razvučenom sloju gline u koji nežnom rukom utiskuje profile grančica, stabljika, cvetova, pupoljaka... Zatim se na vlažnu glinu izliva tanak sloj razmućenog gipsa, a u finalnoj obradi su neki radovi i obojeni nežnim nijansama.

Rejčel radi i za privatne klijente koji joj se najčešće obraćaju sa željom da za njih izradi otisak uspomena s letovanja, bidermajera, dragih sitnica... "Najlepše je što ovakve slike predstavljaju ne samo vizuelni, nego i taktilni užitak", objašnjava Rachel.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.