Kratak detoks organizma: Mono dijeta traje samo 48 sati i čisti telo od tokina

Ukoliko vam zdravstveno stanje dozvoljava, uvek je pravi trenutak za detoks organizma.

Povremeno čišćenje organizma je preporučljivo, ali svakako treba imati na umu trenutno zdravstveno stanje i obavezno se konsultovati sa lekarom. Pojedine vrste gladovanja, odnosno detoksikacije, koje pominje Leon Čajtov, smeju se sprovoditi samo uz strogi nadzor medicinskog osoblja.

Reguliše holesterol, infekcije i podstiče mršavljenje: evo zašto u svako jelo treba da stavite malo celeraReguliše holesterol, infekcije i podstiče mršavljenje: evo zašto u svako jelo treba da stavite malo celeraCeler važi i za biljku koja ima moć da sprečava hronične upale u organizmu, kojih nismo ni svesni, a koje vremenom mogu da…

Ipak, ukoliko nema potrebe za tako striktnim merama, kratak detoks, od najviše četrdeset osam sati, biće dovoljan da pročistite svoj organizam od nakupljenih toksina. Jedna od dijeta koju biste mogli da primenite je takozvana Mono dijeta, koja podrazumeva konzumaciju samo jedne vrste hrane kratko vreme (najduže dva do četiri dana).

11 oboljenja koje leči propolis: kako koristiti ovaj prirodni lek i sačuvati zdravlje organizma11 oboljenja koje leči propolis: kako koristiti ovaj prirodni lek i sačuvati zdravlje organizmaPropolis je jedan od onih mudrih lekova prirode koji uništava sve što smeta zdravom organizmu. Istovremeno čuva zdravo tkivo i…

Svakako, preporuka je da koristite organsku, neprskanu hranu, ukoliko ste u mogućnosti. Ukoliko se opredelite za ovu vrstu detoksa, vodite računa da uzimate oko dva litra vode, kako ne bi došlo do zatvora.

Predlog namirnica za monodetoks:

  • Jabuke: pogodne za oboljenja kao što je giht
  • Kruške: za osobe koje pate od alergija
  • Grejpfrut: kod oboljenja jetre ili upala sluzokože
  • Integralni smeđi pirinač: kod visokog krvnog pritiska 
  • Šargarepa: kod problema sa varenjem

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.