Koji kristali odgovaraju čakrama: žad otvara srčanu čakru, azurit otvara treće oko

Na čakru stavite odgovarajući kamen i ostanite u ležećem položaju oko dvadeset minuta.

Ljudski organizam poseduje nekoliko energetskih tačaka, a svaka od njih kontroliše određene delove tela. Kristali ili drago kamenje položeno na te tačke emituju obojenu svetlost i energiju, šaljući tu energiju u telo gde ona vibrira i prenosi svoju moć isceljenja.

Svaka energetska tačka - čakra - odgovara na različitu vrstu vibracija i određenu boju, pa je potrebno imati raznovrsne kristale i drago kamenje za različite namene. Navešćemo sedam energetskih tačaka - čakri - i vrste kamenova koji tim čakrama odgovaraju:

Prva čakra - je takozvana 'temeljna ili korena' čakra. Locirana je u organizmu u predelu mokraćne bešike i reproduktivnih organa. To je mesto gde biološka energija započinje svoj put šireći se kroz preostale čakre sve dok ne napusti telo preko 'temene' čakre.

Safir za veru, ahat za nadu: koji je najbolji kristal za vaš horoskopski znak...

Druga čakra - je takozvana slezinska čakra, smeštena ispod samog struka. Ova čakra kontroliše creva, nadbubrežnu žlezdu i bubrege.

Treća čakra - je takozvana trbušna čakra, koja kontroliše rad želuca, pankreasa, žučnog mehura i jetre.

Četvrta čakra - je takozvana srčana čakra i nalazi se u grudnom delu, a kontroliše rad srca, pluća, timusne žlezde i proces disanja.

Peta čakra - je takozvana grlena čakra i ima uticaja na funkcionisanje nosa, ušiju, grla i tiroidne žlezde.

Šesta čakra - je najpoznatija pod imenom treće oko i smeštena je u predelu obrva. Ova čakra kontroliše rad talamusa, hipofize i očiju. Preciznija lokacija ove energetske tačke je na čelu, između očiju.

Sedma čakra - je takozvana temena čakra i locirana je na vrhu glave, na temenu.

Sve čakre moraju biti otvorene da bi biološka energija imala slobodan protok kroz čitav organizam. Dobro bi bilo imati i koristiti kristal za opštu namenu koji pomaže otvaranju, odnosno otklanjanju blokada u čakrama, bez obrzira koji je zdravstveni problem u pitanju.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.