Kako žene treba da izmasiraju lice i glavu: jednostavna thai masaža čuva zdravlje i lepotu

Isprobajte masažu iz kolevke budizma, koja će vam pomoći da se opustite i održite harmoniju duha i tela negujući lepotu.

Dok se na Zapadu smišljaju tretmani koji će da zaustave starenje, istočnjački rituali baziraju se na holističkom pristupu koji se brine o harmoniji duha i tela, što na kraju rezultira lepotom.

Tajland nazivaju kolevkom masaža, jer začetak Thai masaže seže do samih korena budizma, pre otprilike dve hiljade godina. Tajlandsku masažu nazivaju i jogom za lenje, jer ta ritmična, energizirajuća i prijatno bolna terapija objedinjuje akupresuru i refleksoterapiju s masiranjem, rastezanjem, pritiskanjem, „lomljenjem“, uvrtanjem i izvijanjem tela.

Pritisnite ovu tačku na stopalima i izbacite toksine iz organizma: kako da primenite akupresuru tokom vežbanja jogePritisnite ovu tačku na stopalima i izbacite toksine iz organizma: kako da primenite akupresuru tokom vežbanja jogeU jednoj od osnovnih joga asana primenite akupresuru i tako detoksikujte svoj organizam.

Terapeut će vam svojim prstima, dlanovima, laktovima, podlakticama, kolenima i stopalima pružiti nezaboravno iskustvo nakon kog ćete se osećati preporođeno. Iako savetuje da se povremeno prepustite rukama stručnjaka, Leonie Brzović, vlasnica Thai centra, kaže da postoje načini kako na tajlandski način svakodnevno održavati harmonično stanje duha i tela.

Jedan od načina jeste i primena opuštajuće masaže glave i temena kod kuće, koja se radi na kraju svake tradicionalne tajlandske masaže. Udobno se smestite u stolici pa rukama primite po šaku kose s obe strane sredine glave, otprilike centimetar od temena. Nežno povucite pa postepeno povećavajte pritisak dok niz kosu klizite rukama prema njenim vrhovima. Hvatajući snop po snop kose, ponavljajte ove pokrete uvek lagano pomerajući ruke s korena kose ka vrhovima.

Na kraju, primite kosu iznad čela, uz vrh glave, vukući vlasi prema gore. Veruje se da ova masaža podstiče cirkulaciju, što pospešuje rast kose i poboljšava njeno zdravlje, a ujedno opušta celo telo.

Od parcijalnih masaža dobrobit ima celo telo, a još jedna koju možete da isprobate je masaža lica.

U tradicionalnoj tajlandskoj medicini ona je jedna od ključnih metoda, kako za prevenciju, tako i za olakšavanje i uklanjanje raznih zdravstvenih tegoba, ali i poboljšanje izgleda. Refleksološka masaža lica posebno je pogodna za masnu i mešovitu kožu jer balansira proizvodnju sebuma, ali i za sve ostale tipove kože jer energizuje i revitalizuje. Uz to, potpomaže stimulaciju unutrašnjih organa jer refleksoterapija počiva na verovanju da je lice mapa na kojoj se poput holograma projektuje ceo organizam.

Kako da uklonite rizične energetske blokade: joga tradicija koja nas uči srećiKako da uklonite rizične energetske blokade: joga tradicija koja nas uči srećiOdlike jogina su srećno lice, svetlo u očima i zdravo telo. Kako se sreća uči kroz jogu pričamo sa jogačarijom (Yogacharya)…

Zagrejte ruke i namažite ih eteričnim uljem lavande ili ruže, ili kokosovim uljem, pa jagodicom kažiprsta kružite oko refleksoloških tački 10 puta u smeru kazaljke na satu, a zatim u suprotnom smeru. Posvetite se sledećim zonama: tački koja se nalazi 3 mm od ugla oka uz koren nosa (poboljšava vid, pomaže protiv prehlade), tački na početku obrva, iznad unutrašnjeg ugla oka (pomaže protiv glavobolja i vrtoglavica), tački na sredini obrva (poboljšava celokupno zdravlje), na središnji deo nabora kapka (poboljšava emocionalno stanje) i tački na sredini brade, ispod donje usne (olakšava nošenje sa stresom).

Iako refleksoterapija, sama po sebi, nije tretman za lepotu, ovaj petominutni ritual vremenom će doneti lepe nuspojave. Lice će delovati blistavije, zategnutije i odmornije. Poboljšaće cirkulaciju i mišićni tonus, podstaći limfnu drenažu, stimulisati nervne završetke i regeneraciju tkiva.

Izvor: Lovesensa

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.