Jačanje i zaštita aure

Bolesti, kao i naša loša emotivna i duhovna stanja direktno su prouzrokovana stanjem naše aure. Kristali služe pročišćenju, očuvanju i zaštiti protoka energije kroz nju.

Ametist


Ametist se smatra kamenom Sv. Valentina i verne ljubavi. Zaista Sv. Valentin je nosio prsten od ametista na kome je bio ugraviran lik Kupidona. Grci su verovali da je vrlo delotvoran kada je u pitanju pijanstvo – otuda i ime amethustos koje znači ne biti pijan. Bogatiji Grci, a kasnije i Rimljani, pravili su pehare za vino od ametista kako bi se zaštitili od prejakog uticaja vina. Legenda kaže da  je Ametista, prelepa mlada devojka, privukla pažnju Bahusa, boga vina. Dijana, boginja lova, spasila je Ametistu tako što ju je pretvorila u svetlucavi kamen, rekavši da svako treba da se ponaša pristojno u njenom prisustvu.

Ametist je takođe kamen integriteta, koga su nosili egipatski vojnici u bitkama kako ne bi izgubili hrabrost u opasnim situacijama. U hrišćanskoj crkvi, ametist je kamen koji je simbolisao čistotu i često je povezivan sa biskupima koji su tradicionalno nosili prsten od ametista, naročito u Rimokatoličkoj crkvi.

Ametist je Budin kamen i popularan je za izradu budističkih brojanica, naročito na Tibetu. U severnoj Americi to je kamen za prizivanje kiše. On predstavlja kamen optimizma, emituje životnu radost i poznat je kao umirujući kamen. Često ga nazivaju "kamen koji sve leči" i jedan je od najefektnijih kristala za bilo koju vrstu lečenja. Efektan je za ljude, životinje i biljke i sa njim se mogu puniti drugi kristali koji se koriste u svrhu lečenja.

Pomaže kod migrena, menstrualnih tegoba, smiruje nerve, čuva srce, reguliše krvni pritisak, smanjuje povrede modrice i otoke. Pomaže kod problema sa plućima. Naročito je od pomoći u slučajevima bolesti zavisnosti, uključujući alkoholizam i zavisnost od hrane. Kada se stavi na stomak ili jetru, ametist pomaže da se problemi u tim oblastima umire. Ukoliko se nosi u toku sna ili se stavi ispod jastuka ametist štiti od insomnije i noćnih mora. Ublažava glavobolje ukoliko se stavi na bolno mesto i reguliše nivo šećera u krvi.

Ametist ublažava ljutnju i nestrpljenje, stoga je dobro imati ga na radnom mestu ili kod kuće gde se susrećete sa naprijatnim ili nadmenim gostima. Nezaobilazan je za relaksaciju i opuštanje. Jedan je od energetski najjačih kristala koji služi pročišćenju, očuvanju i zaštiti protoka energije kroz auru.

Deca koja imaju noćne more mogu da koriste piramide ili sfere od ametista kao talisman. Njih bi trebalo ohrabriti da gledaju u kristal i da u isto vreme sporo dišu i zamisle da udišu ljubičastu svetlost.

Bolesne životinje mogu da piju vodu od ametista kako bi im dala energiju i kako bi umanjila hiperaktivnost. Ovo pomaže da se zaustavi preterano lajanje pasa ili opadanje perja sa ptica. Ametist takođe tera muve. Ukoliko vam dom ili radno mesto izgledaju hladno ili tamno čak i za vreme letnjih dana, možda patite zbog postojanja izvora tamne energije ispod zgrade. Postavite ametist pored bilo kog mesta gde se osećate neprijatno ili blizu prozora ili vrata. Takođe možete staviti sitno kamenje od ametista ispod tepiha kako bi apsorbovalo negativna zračenja zemlje.

Ametist je prirodni zaštitnik od tehnoloških zagađivača kao što su telefoni koji neprestano zvone ili faksovi koji prave buku. Naročito je dobro postaviti ga na kompjuterski sto kako bi bilo izbegnuto jako naprezanje očiju i uma. Ako ga zakopate u zemlju obnoviće kod biljaka energije koje su nestale zbog buke ili prejakog veštačkog osvetljenja.

Održavanje kristala: Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni u posudi sa gorskim kristalom (punjačem) nekoliko sati.

Astrološki znaci: strelac, škorpija, ribe, vodolija.

Čakre na koje se stavlja: krunska, grlena.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.