Idealni kristali za ljubav

Određeni kristali svojim moćnim frekvencijama privlače ljubav. Ti kristali kao da kažu „priđi bliže“ i tada „možeš da uradiš šta god poželiš“.

Roze kvarc je idealan kamen za romantično zavođenje. Legenda kaže da je adonisa, ljubavnika grčke boginje Afrodite (Venere u rimskoj mitologji), napao je Arej, bog rata, u obliku vepra. Afrodita je požurila da ga spase i zapetljala se u trnov žbun. Njihova pomešana krv obojila je beli kvarc u roze.

Zevs se sažalio na njih i oživljavao je Adonisa Afroditi na šest meseci u toku godine. Zbog ovog mita roze kvarc postao je simbol pomirenja u ljubavi. Kasnije je postao prigodan poklon kojim se potvrđuje ljubav među mladim Rimljanima.

Roze kvarc je esencijalan za lekare: olakšaće bolove ili tenzije, emocionalne rane kao što su duboka žalost, stres, strah ili ljutnja. Podstiče vernost i smisao za lepotu.

Roze kvarc je odličan kamen za privlačenje ljubavi, romantično zavođenje, širenje mira i spokojstva. Ukoliko telefonski poziv neočekivano postane konfrontirajući, stavite roze kvarc da apsorbuje negativnost. Dobar je zaštitnik od pakosti i zlobe. Kristal u tom slučaju deluje kao barijera od negativnih mentalnih energija i štiti od energetskog  „vampirizma“ (oduzimanje vaše životne energije od strane drugih ljudi).

Fizički – lekovito deluje na srce i krvotok. Sprečava trombozu, infarkt, jača srčane mišiće... Čisti bubrege i jetru. Pospešuje regeneraciju kože i utiče na plodnost. Uklanja nečistoće iz telesnih tečnosti, smanjuje opekotine i plikove i ulepšava ten. Koristan je kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i kod senilne demencije.

Roze kvarc je poznat kao dečji kamen zato što će mališani instinktivno u gomili drugih kristala da odaberu njega kada imaju glavobolju. Roze kvarc će pomoći devojčici koja prolazi kroz rane faze sazrevanja u ženu, jer je vrlo dobar kako za jačanje zdrave ljubavi prema sebi, tako i za samopouzdanje.

Roze kvarc je odličan kamen za životinje koje su došle iz centara za spasavanje životinja i koje su bile traumatizovane. Štiti od noćnih mora i pomaže da se izbegne stanje zavisnosti, a može da oslobodi prigušene emocije.

Održavanje kristala: čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni u posudi sa kamenčićima ametista i gorskog kristala (ostaviti preko noći). Ne bi trebalo da se izlaže suncu, jer bledi.

Astrološki znaci: Bik, Rak, Devica, Jarac.

Čakra na koju se stavlja: srčana.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.