Harmonija na poslu: prostor

Energija mora slobodno da teče kako bi uticala na naše zdravlje. Otvoren i uređen prostor blagotvorno će delovati na naše duševno stanje, dok zatvorena kancelarija koja je u neredu može izazvati neodlučnost, zbunjenost ili čak depresiju.

Prema dnevnoj mudrosti ajurvede, čitav svemir je satkan od pet elemenata: vode, vatre, etera, zemlje i vazduha. Ako unesete pravu dozu tih elemenata u svoje radno okruženje, povećaćete produktivnost i sreću.

U ovom tekstu predstavljamo vam prostor.

Kao što krv mora nesmetano da kola našim krvnim žilama, a energija nadijima (hiljadama sitnih kanala u našem energetskom telu) da bismo bili zdravi, tako i u našem okruženju (prostor u kom živimo i/ili radimo) energija treba slobodno da teče da bi ono bilo zdravo za nas. U najmanju ruku, trebalo bi da takvo bude u kancelariji.

Mnogi su primetili na sopstvenoj koži kako, poput zatvorenog kruga, to ne-kancelarijsko svojstvo prostora u kojem boravimo odaje stanje našeg uma (neodlučnost, zbunjenost, depresiju), i obrnuto - prilično utiče na njega (razbacani prostori uznemiruju i/ili zaustavljaju energiju prostora i preslikavaju se na naš um, koji takođe postaje takav). Čast izuzecima: mnogi genijalci priznaju da su do najboljih rešenja došli okruženi "kreativnim neredom" i da u njemu tačno znaju gde se nalazi svaka sitnica. Ali takvim umovima je očigledno potreban uznemiren ili zaustavljen protok energije prostora kako bi im se upalila sijalica. Svi smo u nekoj fazi života bili genijalni na taj način.

Ipak, uz redovno spremanje, većina nas nakon položenog ispita, s uspehom završenog projekta, važne situacije u životu ili prelaska u novo godišnje doba ima potrebu za temeljnim pospremanjem i čišćenjem svog životnog prostora. To je poput prirodnog, nesvesnog gesta okretanja nove stranice i otvaranja vrata novim idejama i uspesima. Najbolji primer je prolećno čišćenje, kad se nakon uklanjanja nepotrebnih stvari osećamo kao da smo izbacili nešto što nas je dugo tištilo ili kad nam detaljno pranje prozora pomogne da uspostavimo jasniju viziju budućnosti. Isto tako, nakon svakog pospremanja radnog mesta osvestite da li ste možda tim činom raščistili nešto sa sobom i u odnosima sa kolegama.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.