Disbalans treće čakre donosi emotivne probleme: kako na prirodan način vratiti u ravnotežu pupčanu čakru

Najčešće korišćena etarska ulja za balansiranje treće čakre su: ulje pitome nane, ulja limun trave, kedra i kleke.

Treća ili pupčana čakra se nalazi u nervnom centru iznad pupka - plexus solaris. U njoj je dominantna žuta boja, a element povezan sa trećom čakrom je vatra. Na sanskritu je naziv za treću čakru manipura što u prevodu znači blistavi dragulj, a može se prevesti i kao „grad dragulja“.

Treća čakra je ono što omogućava ljudima da postave i održavaju zdrave granice, da znaju šta hoće, da procene svoje snage i slabosti tačno i da kontrolišu svoje impulse.

Na fizičkom nivou treća čakra je povezana naročito sa pankreasom, želucem, žučnom kesom, jetrom i drugim organima i žlezdama u regionu solarnog pleksusa.

Kako da povratite ravnotežu u čakrama: kratak vodič kroz energetske centre i njihovo balansiranjeKako da povratite ravnotežu u čakrama: kratak vodič kroz energetske centre i njihovo balansiranjeNeravnoteža u svakoj čakri ima svoje karatkeristike i pokazuje se na različite nacine. Saznajte koje su to osobenosti svake čakre…

Na emotivnom i mentalnom nivou disbalans treće čakre može da izazove ozbiljne emotivne probleme, kao što su sumnja i nepoverenje prema ljudima u svakodnevnom životu, nedostatak samopoštovanja, problem sa autoritetima, preosetljivost, nesigurnost, fokusiranost na prošlost i velika želja da se ugodi drugima.

Etarsko ulje pitome nane je izvrsno za balansiranje treće čakre jer pomaže u varenju i stimuliše protok životne energije či, posebno u organima za varenje. Ono uliva zdravo samopoštovanje i sliku o sebi, oslobađa strahova, smiruje um, ublažava glavobolju i pomaže u varenju. Kao i etarsko ulje, hidrolat pitome nane pomaže pri kolitisu, gastritisu i drugim probavnim problemima. Da bi se koristio kao digestivni tonik kašičicu hidrolata pitome nane treba pomešati u šolji vode ili čaja.

Etarsko ulje limun trave na emotivnom nivou ublažava anksioznost, pruža optimistično raspoloženje, deluje antidepresivno, pomaže održavanju emocionalne ravnoteže, olakšava suočavanje sa negativnim emocijama, smanjuje stres i napetost.

Čudesan ritual za više samopouzdanja: kako da napravite magičnu teglu komplimenataČudesan ritual za više samopouzdanja: kako da napravite magičnu teglu komplimenataTegla komplimenata - probajte čudesan ritual za više samopouzdanja i vere u svoje kvalitete!

Etarska ulja kleke i kedra daju unutrašnju snagu i pouzdanje, obnavljaju emocionalnu ravnotežu, pomažu da se izgradi poverenje i štite nas od negativnih uticaja.

Etarsko ulje kleke pomaže da se telo osloboditi toksina, ono čisti naš emotivni svet kada od drugih ljudi primimo loše vibracije, pa se posebno preporučuje osobama koje su svakodnevno izložene kontaktu sa velikim brojem ljudi.

Za balansiranje treće čakre upotrebite nekoliko kapi preporučenih etarskih ulja u aromalampi. Ulja će vas opustiti, a ujedno će osvežiti vazduh u prostoriji. Ako nemate aromalampu, biće dovoljna posuda sa toplom vodom. Takođe možete utrljati par kapi mešavina etarskih ulja za balansiranje treće čakre na solarni pleksus, dlan ili ručni zglob, prineti nosu i nekoliko puta duboko udahnuti.

Kako je element ove čakre vatra, a boja žuta, dok se inhalirate etarskim uljima vizualizujte ili naložite vatru i gledajte u plamen ili zamišljajte žuti suncokret na mestu u telu gde se nalazi treća čakra - to je fantastično za otvaranje treće čakre.

Izvor: Lovesensa

Dr Nada Petrović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.