Blagotvorno raščišćavanje

Nered u domu često odslikava psihičko stanje. Raščistite sve što nije deo vaše vizije udobnosti.

Nered u kući, nabacana odeća i predmeti, mogu predstavljati metaforu za naše psihičko stanje, smatra stručnjak za organizaciju Peter Walsh, pisac knjige "Enough Already!" Neuredan dom može biti posledica našeg nezadovoljstva - slabosti da donesimo odluke, frustracija zbog posla, fizičkog izgleda. Jedna od posledica nagomilavanja predmeta javlja se osećaj gušenja i doživljaj da je osoba savladana količinom nereda - kako u svom domu tako i u životu.

Ovakva situacija ima višestruke negativne efekte na način života i psihičko stanje osobe. Društveni život može biti ugrožen, jer čovek zbog stida izbegava da poziva prijatelje kod sebe. Dalje, smatra Walsh, nered u kući može zarobiti čoveka i duhovno, jer osoba nije u stanju da iskusi mir čak ni u sopstvenoj kući. Na kraju, nered u kući može zarobiti osobu i psihički, jer utiče na gubitak motivacije.

Važno je da iz svog doma izbacite sve ono što stoji između vas i vaše vizije idealnog života. To je možda gomila nameštaja koji ste nasledili, ili hrpa dečjih igračaka koje još uvek stoje po dnevnoj sobi. Šta god da je u pitanju, zapitajte se šta će ti predmeti u vašem životu i da li su oni deo vaše vizije idealnog prostora. Ukoliko to nije slučaj, poradite na raščišćavanju svog okruženja.

U. K.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.