Biciklisti za zdraviji grad

Nedeljna vožnja biciklista u Beogradu - zajednički korak za vas i okolinu.

Promenite se vi, promeniće se i svet. Za nedelju, 16. septembar 2012. godine zakazana je mala promena za vas, a velika za Beograd jer je tog dana planirana posebna biciklistička vožnja pod nazivom "Krenimo u pravom smeru"!

Evropska nedelja mobilnosti koja promoviše alternativne načine prevoza koji ne zagađuju okolinu, u okviru ove vožnje ima za cilj da se biciklu kao prevoznom sredstvu u Beogradu da naročiti značaj, kao i da se poboljšaju uslovi za vožnju biciklom u glavnom gradu.

Vožnja u dužini od 9,9 kilometara, planirana je da počne u 11 sati na platou ispred Skupštine grada.  Pored biciklističke vožnje organizovane su i mnogobrojne manifestacije među kojima su takmičenja za decu u vožnji bicikle, radionice o bezbednosti bicikalista u saobraćaju i održivoj urbanoj mobilnosti, kao i promovisanje nove pešačke zone u Reljinoj ulici i zone usporenog saobraćaja u bloku 70 na Novom Beogradu.

Jedan korak dovoljan je da vas pokrene, a zamislite samo koliko će vas daleko odvesti jedan krug biciklom... zavrtite pedalu svog bicikla ovog vikenda u pravom smeru...

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.