4 jednostavne mindfulness vežbe: ako ovo uradite svaki dan, više ćete ceniti svoj život

Jednostavne mindfulness vežbe možete da radite svakog dana i tako poboljšate kvalitet svakodnevice.

Psihološkinja Alison Kristi preporučuje četiri mindfulness vežbe, koje bi trebalo da postanu deo vaše svakodnevne rutine. Naime, majndfulnes vam, između ostalog, može pomoći da više cenite svoj život, a poželjno je da ove četiri vežbe budu deo vaše svakodnevice:

Posmatrajte – Ukoliko osetite izuzetno neprijatnu emociju ili fiziološku senzaciju, pre svega je potrebno da se umirite i dišete duboko. Osmotrite svoje telo od vrha glave do prstiju na nogama i procenite gde je neprijatnost najizraženija, gde počinje, a gde završava.

Naučite da živite mindfulness: 15 lakih vežbi za srećan život u sadašnjem trenutkuNaučite da živite mindfulness: 15 lakih vežbi za srećan život u sadašnjem trenutkuMindfulness (ili svesna pažnja) korisna je veština kojom, svakodnevnim vežbanjem, možemo postići dugotrajan unutrašnji mir i…

Dišite – Fokusirajte pažnju na deo tela gde osećate neprijatnost i nastavite da dišete duboko. Dubokim disanjem umirićete neprijatnost.

Napravite prostora – Bacite sve nepotrebne stvari u stanu koje skupljaju prašinu, zatrpavaju vas i ne služe ničemu. Potrudite se da raščistite životni prostor, kako biste stvorili dovoljno mesta za novu energiju i emocije.

Dopustite – Pustite da emocije ovladaju vašom prostorijom. Ne morate da ih volite ili želite, samo dozvolite da postoje. Zahvaljujući ovoj vežbi, prihvatićete svoja osećanja i prestaćete da se borite protiv njih.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.