Šta ćete lažirati ove nedelje

Kada ćemo prestati da okrivljujemo spoljni svet za sve što nam je izazovno, teško, drugačije...?

lidija_2013

„Suočiti se - uvek se suočiti, to je način da uspete." - Joseph Conrad

Hej prijatelji, Šta ima, a šta nema? Kako vam je krenula ova nedelja?

Pitam vas ovo jer u poslednje vreme, u razgovorima sa klijentima, čujem da je april bio izazovan, težak, drugačiji... Ali, da li je? Ili smo ga, još jednom, dočekali nespremni?

I opet imam pitanje za vas... možda će da zvuči malo drsko, ali evo ga... kada ćemo prestati da okrivljujemo spoljni svet? Šta se desilo sa starom dobrom pričom o preuzimanju odgovornosti i krivice?!

Vidite, skloni smo da foliramo stvari, da blefiramo, pretvaramo se, da ublažavamo ili preterujemo i uveličavamo, ali smo retko iskreni; i kada se desi da smo iskreni, u tim retkim trenucima, mi propustimo da uzmemo maha, već se radije odlučujemo da se vratimo starim utvrđenim i dobro naučenim i programiranim načinima.

Mi, u Momentumu, trenutno smo uključeni u par projekata koje uključuju liderstvo, i nije iznenađujuće da je jedna od ključnih stvari vezana za liderstvo (ovo takođe možete biti vi, kao lider svog života) ta stara krilatica o viđenju stvari onakvim kakve su, i onakvim kakve želimo da budu ili kakvim se plašimo da budu. Ova jednostavna istina je izgleda dobitna formula.

Jer jedino kada se suočimo sa stvarima bez foliranja, bez pretvaranja, mi možemo da krenemo napred; inače živimo u lažnom, veštačkom svetu gde vladaju iluzija i samoobmana, i nije ni čudo da su april, kiša, sneg, sunce i gužva krivi za sve! Ovo je jednostavna strategija koju većina ljudi prihvata, ali kada se neguje tokom vremena, postaje vrlo nelagodna, vrlo neprijatna. Dakle, što pre preuzmemo odgovornost za ono što je u nama i može da se namesti, nadogradi, promeni, pre ćemo početi da imamo zdraviji odnos sa mesecima i prirodnim elementima, i svetom oko nas!

A to, dragi moj prijatelji, podrazumeva postupanje u skladu sa našom percepcijom istine. Kao što ljubav, radost, obilje teku ka nama kada mi tečemo ka njima... Zaista bez pretvaranja, bez foliranja, bez zatvaranja očiju, bez guranja naše glave u pesak...

Pa, samo danas, zaboravite na beskrajno neinteligentne i uvredljive savete kako da kreirate radostan i sretan život pun izobilja koristeći razne prečice, koje vas na duge staze koštaju i vremena i novca, a daju ograničene ili nikakve rezultate... Umesto toga, samo danas, pogledajte gore i unutar vas, pogledajte duboko i kopajte duboko da vidite ša možete da pronađete unutar vas, što može da vas osnaži, da vam da taj dodatni podsticaj, tu proveru stvarnosti - šta god ta stvarnost značila za vas!

Samo danas, vidite je, osetite je, čujte je kakva jeste i počnite iznova, iz početka, počnite sa sobom, iznutra!

Dakle, dopustite da danas bude dan za tačna razmišljanja, neka danas bude dan kada preskočite samoobmanu. Pa, počev samo od danas: Ne folirajte - Suočite se! (Tweet-ujte ovo!)

Jer je sve što vam je potrebno već unutar vas, leži i čeka da bude oslobođeno, probuđeno i ponovno rođeno, bez laži i pretvaranja. Stvarni, lepi, super vi!

Pa radije nego da se pretvarate da ste srećni na poslu, kada biste stvarno rado rekli vašem šefu/kolegama da idu dođavola, radije nego da se pretvarate da je dovoljno da je vaša veza OK (koliko strasti dobijate u OK vezi... samo me zanima?), radije nego da se folirate, izaberite da se suočite i primetite šta će se desiti!

Dakle, samo danas, prepustite se u tišini svojoj duši i razmislite o tome koliko ste lepi kada ne folirate, kada kažete šta je i kako je. Osetite to! Udišite, volite i živite to!

Želim vam divnu nedelju sa mnogo prave/pravog vas u njoj!

Šaljem vam okeane ljubavi,

Vaši uvek suočavajući trener,

Lidija

 

Lidija Markovic Rosati

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.