Sreća se zove hrabrost

Strah nas je da budemo bolji, lepši i pametniji nego što jesmo, a dok ne otkrijemo svoje pravo lice sebi i drugima ne možemo biti srećni. Zato, pustite taj strah da stanuje na nekom drugom mestu i hrabrost će se useliti u vaše srce.

Pokušavam da shvatim šta je to što razlikuje srećne od nesrećnih ljudi. Nakon svakog uvida u ljudski karakter, pomislim da je to konačno to i da sam napokon uhvatila tu nit. Nisam baš sigurna da je sasvim jednostavno i uhvatljivo, ali evo šta je nedvosmisleno potrebno da biste bili srećni: HRABROST.

Ima sada tu psihoanalitičkih nijansi hrabrosti, ali sve to mnogo vuče na Frojda i vojsku psihijatara i psihoanalitičara koji su posmatrali, merili, zapisivali i prekrajali ljudsku prirodu. U određenim godinama zaista možete da prevaziđete trenutak kada su vam roditelji ukinuli cuclu ili strogo prekorevali u javnosti.

Detinjstvo ostavlja za sobom menažeriju zbrkanih i nepovezanih emocija i obrazaca, ali vaš zadatak je da u haosu ispisane biografije izaberete reči kojima ćete pisati svoju sadašnjost. Krenite po uvalama svog karaktera i pronaći ćete skrivene dragulje razbacane na sve strane. Nisam sigurna da se hrabrost može naučiti što je dosta loša vest za mnoge, ali više sreće u sledećem izvlačenju.

Razbijte zablude odmah: u ovih 10 životnih ideja svi verujemo, a nisu istiniteRazbijte zablude odmah: u ovih 10 životnih ideja svi verujemo, a nisu istiniteOtvorite oči i saznajte u kojih 10 velikih životnih laži morate prestati da verujete.

Za one koji su hrabri, ali su zaboravili šta je hrabrost evo malog podsećanja:

Hrabri ste onda kada imate ispravna moralna uverenja koja branite. Hrabri ste onda kada odbijete da korumpirate sebe i druge.

Hrabri ste kada štitite druge. Hrabri ste kada izložite svetu svoju ideju, zamisao ili plan, i kada bez obzira na strah od kritike ili odbijanja strastveno verujete u njih.
Hrabri ste kada kažete kako se osećate i ne pokolebate se.

Hrabri ste kada kažete šta mislite. Hrabri ste kada reagujete na nepravdu, laž, podmuklost, pritvornost i licimerje. Hrabri ste i kada znate da ih prepoznate.

Hrabri ste kada nekome kažete Volim te i nedostaješ mi.

Hrabri ste i ako zatražite oproštaj od svog deteta kada ga povredite.

Hrabri ste kada dozvolite sebi da budete zaljubljeni bez obzira na ishod.

Hrabri ste kada dobro, vredno i pametno radite svoj posao ma kakav on bio.

Hrabri ste kada ne namećete svoje stavove i kada uvažite tuđe.

Habri ste ako promenite mišljenje. Hrabri ste kada se radujete što su vaši prijatelji uspešniji i bogatiji od vas. Hrabri ste ako ih volite i podržavate i kada ste vi uspešniji i bogatiji od njih. Hrabri ste kada ste osetljivi, nežni i lomljivi.

Hrabri ste kada osećate čežnju i bol i hrabri ste kada to ne krijete.

Hrabri ste kada želite da znate, kada želite da lutate, kada biste da budete na nekom drugom mestu i kada sebi to priznate.

Poslušajte svoj unutrašnji glas i krenite ka onom što želitePoslušajte svoj unutrašnji glas i krenite ka onom što želiteIako na prvi pogled i za druge nešto nema smisla, vama intuicija jasno govori šta želite i šta treba da uradite. Najbolji savet…

Hrabri stekada čuvate tuđe tajne i kada imate poverenja da svoje podelite sa nekim.

Hrabri ste kada ne sudite drugima. 

Hrabri ste kada uprkos strahu od smrti živite život sa radošću.

Hrabri ste kada trpite bol zbog višeg cilja, jer znate da će proći i da nije bilo uzalud.

Hrabri ste ako ste zaista budni u svetu koji spava i hrabri ste ako vičete na sav glas da ga probudite.

Hrabri ste ako odbijete da se borite i umesto toga zaplešete sa životom.

Hrabri ste ako ne pristajete na mržnju, oholost i prezir.

Kreirajte bolju stvarnost: promenom vibracije menjamo životKreirajte bolju stvarnost: promenom vibracije menjamo životSvako od nas ima specifičnu vibraciju, koja se sastoji od određenih komponenti, pomoću koje stvaramo svakog trenutka sopstvenu…

Hrabri ste ako volite duboko, snažno i do iznemoglosti. A onda želite i volite još više.

Hrabri ste ako patite kada vas ne vole i kada pustite.

Hrabri ste kada skinete šminku, parfeme i odeću i posmatrate sebe bez stida i kritike u ogledalu.

Hrabri ste kada volite svoj odraz u ogledalu.

Hrabri ste kada birate svoj integritet i dostojanstvo umesto prihvatanja i uklapanja.

Hrabri ste kada ste jedina okrugla puzzla.

Hrabri ste kada priznate da ste nesrećni i kada prihvatite da je promena u vašim rukama.

Hrabri ste kada volite da budete vi i niko drugi.

Hrabri ste kada verujete.

Za sva hrabra bića na svetu važe ista pravila: kako god da vam se rasporede planete ili koji god bogovi vas blagosiljaju u trenutku rođenja, vi ćete uvek pronaći razlog za sreću jer ste dovoljno hrabri da je vidite i da joj se prepustite.

Izvor: Sensa

Marija Milačić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.