8 citata za život sa svrhom: izbor urednice Jasmine Stojanović (SENSA + AVGUST 2016)

Dostojevski je jednom prilikom izjavio: “Tajna čovekovog života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi.” Da li ste vi pronašli svoju svrhu?

Možda ste se upravo vratili iz kupovine, spustili torbe na sto, ostavili novčanik i ključeve sa strane i seli, osećajući telo kako pulsira, noge kako pamte korake, neprimetno, u vazduhu, ispisujući stopalima putanju kojom ste se kretali.

Možda ste žurno sa sastanka pogledali kiosk i videli nešto što vam je tiho poručilo: „Usporite. Odvojite vreme za sebe." Odložili ste kafu za poneti u desni ugao, izvadili telefon ako vas neko pozove, i otvorili baš ovu stranu, na kojoj se gledamo, sa koje komuniciramo.

Možda je sada trenutak da kažete sebi: „Ovo je moje vreme, moj zen." I da mu se prepustite.

Dipak Čopra: 5 saveta za ulazak u ličnu zen zonu

Avgustovska Sensa još uvek sa kioska poziva na mir u svakom koraku. Pod rukama škripi celofan, sa naslovne strane vas mami Mediteran, osećate kako vreme već polako usporava. Miris svežeg papira vas vodi kroz našu letnju priču. I ovog meseca smo na putu da se zagledamo u dubine svojih užitaka, dozvola, prepuštanja, slobode koju sebi dajemo ili uskraćujemo. Osećamo svoju snagu i ne krijemo je jer je i drugima tako prijatnije. Širimo svoju slobodu, jer našu dušu poseduje samo onaj kome smo je dali. Vrednujemo svoje vreme i poklanjamo ga svom napretku.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.