Zašto je Devica najinteligentniji znak zodijaka: isceljivanje arhetipa Device

Otkrijte kako se u tri faze arhetip Device udaljava od svog balansa i na koji način uz pomoć Bahovih cvetnih esencija možemo povratiti stanje ovog arhetipa u svoj njegovoj veličanstvenosti...

Najveća radost Device je da služi i da ono što ona učini bude korisno. Nije važno to koliko se nešto dešava baš onako kako bi ona volela, niti da li je to što se dešava u skladu sa njenim potrebama, sve dok je u službi potreba drugih ljudi: Devica će da ćuti i radi. Prva će primetiti ako nešto nedostaje, ako ne funkcioniše kako treba, i daće sve od sebe da to što pre ispravi. Učiniće sve što je potrebno samo da sistem napreduje, da bude što bolji i bolji i tako time dokazuje svoju svrhu... sve ovo nas podseća i na funkcionisanje našeg organizma, naše fiziologije, koja i jeste u simbolici Device.

Međutim, ukoliko neki organ trpi previše i predugo na račun opstanka, bolest celog organizma je izvesna. Jer kada Devica počne da trpi, gubeći svoj identitet u korist onoga što ima jaču volju da iskaže svoju potrebu - gubi i imunitet. Bilo da se radi na nivou fiziologije ili međuljudskih odnosa, ovo je jedna od najčešćih slabih tačaka Device.

Šta astrolozi otkrivaju o Devici na osnovu podznaka: misterija, ambicija i dikrecija koja vlada Zodijakom...

Arhetip Device (Sunce, Mesec ili Asc u Devici) daje blagost i šarm koji ljudi prepoznaju kao jednu finoću, i nežnost, ali takođe i spremnost da budu tu "na dohvat ruke" kad zatreba pomoć, rešenje nekog problema, rame za plakanje, majstor za popravke onoga što niko ne želi da popravlja. I Devica će teško reći ne, jer Devica ne samo da prepoznaje lagano kako bi to sve bilo da je savršeno, već isto tako oseća i krivicu zbog izvesnog neuspeha ukoliko ne pomogne ako joj je već pomoć zatražena.

U disbalansu Device su najmanje asertivne, zataškavaju svoje potrebe sve dok je drugima dobro, gubeći svoju odlučnost, osećaj samovrednovanja i pouzdanja u sebe, gomilajući tako vremenom osećaj unutrašnjeg nezadovoljstva, i potčinjenosti od strane dominantnije osobe. Ko je kriv? Niko nije kriv, ali svako je odgovoran za sebe i svoj osećaj zadovoljstva. Ali, hajde da vidimo kako se u tri faze arhetip Device udaljava od svog balansa, i na koji način uz pomoć bahovih cvetnih esencija možemo povratiti stanje ovog arhetipa u svoj njegovoj veličanstvenosti, prefinjenosti i snazi.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.