U potrazi za smislom

Čovek uvek želi da sazna ono što će biti, ali ono što će se desiti je ono što već i jeste - čovekov karakter, njegove unutrašnje osobine, njegove potrebe, strahovi i želje koje će se ispoljiti.

U astrologiji obično vidimo njenu prediktivnu komponentu i nažalost takvim njenim sagledavanjem se u moderno vreme ona obično i prihvata kao veština zabave, a manje kao nauka o čoveku, njegovim potencijalima i vremenu. Čovek uvek želi da sazna ono što će biti, ali ono što će se desiti je ono što već i jeste - čovekov karakter, njegove unutrašnje osobine, njegove potrebe, strahovi i želje koje će se ispoljiti. Zato je psihološka astrologija nešto što otkriva čovekovo biće u ciklusima i igrama arhetipova, pomažući nam tako da iz svojih dubina vidimo svoje visine...

U priči o tome šta je psihološka astrologija i kako nam ona pomaže, odgovore nam je dala dipl. psih. astrol. Gordana Drača Šterman, vlasnica škole za psihološku astrologiju „Hermes" u Sloveniji i autorka knjige „Osnove psihološke astrologije". I sama je u periodu srednjih godina tražila odgovore za smislom života. „Tada sam radila kao diplomirani ekonomista u privatnoj firmi na radnom mestu direktorke marketinga," kaže Gordana.

„Bila sam u ozbiljnoj krizi na svim područjima, ličnom, profesionalnom, porodičnom. Nigde nisam više videla izlaza. Tražila sam odgovore u knjigama, od Kastanede pa na dalje, dok mi nije sin doneo knjigu dr K. G. Junga "Sećanja, snovi, razmišljanja", koja mi je otvorila razumevanje strukture vlastite psihe. Astrologija me je isto tako zanimala već u mladosti, ali su me različite interpretacije istih aspekata zbunjivale. Onda sam u biblioteci naišla na skripte psihološke astrologije i one su mi otvorile logično, duboko razumevanje tih aspekata i to me je iz sve snage privuklo u studije psihološke astrologije. Tako je počeo moj strmi put koji mi je otvarao nove horizonte vlastitog postojanja i odveo me u kvalitetniji život.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.