U kom horoskopskom znaku je vaš Mesec: kako da upoznate i negujete unutrašnje dete u sebi

Unutrašnje dete je osećajan i intuitivan deo naše ličnosti, a za našu stabilnost i zdravlje potrebno je da negujemo odnos sa njim. Pomoću astrologije možemo naše unutrašnje dete pozvati na igru. Evo kako...

Unutrašnje dete deo je naše psihe koje je rođeno nevino, zaigrano, jednostavno, otvoreno i puno čuđenja prema svetu. To je onaj deo nas koji ima neposredan pristup osećajima, intuiciji i instinktima.

Naše unutrašnje dete je poput svakog deteta, može vrlo jasno videti istinu i bez ustezanja je reći. Nije opterećeno društvenim pravilima, zahtevima i očekivanjima roditelja i ostalih autoriteta u našim životima. Upravo zato je unutrašnje dete snažno.

Astro ciklusi: kakve nam uspone i padove donose Jupiter i Saturn...

Većini nas, događa se da izgubimo vezu sa svojim temeljnim, instinktivnim i emocionalnim bićem. Svet u kojem živimo od nas zahteva da prestanemo da budemo deca, da budemo odgovorni, racionalni. Ženama nije lako da integrišu urođeni osetljivi, brižni, ženski princip duše koji zovemo anima, čije aspekte možemo da susretnemo u sebi kad pronađemo dete u sebi, a možda je još teže muškarcima zbog njihove društvene uloge.

Gubljenje dodira s unutrašnjim detetom iscrpljuje nas i odvaja od nepresušnog unutrašnjeg izvora snage i kreativnosti koji nas osnažuje i obnavlja. Kad zapustimo taj donos, možemo u svom ponašanju da postanemo previše zavisni od veza i možemo da imamo poremećaje ishrane, tražimo zadovoljstvo u spoljnim stvarima koje ne nude pravu sreću. Ako ne dajemo podršku intuitivnoj dečijoj duši, ako ne uskladimo svoju unutrašnju i spoljnu prirodu, riskiramo neravnotežu koja nas može odvesti i do bolesti.

Unutrašnjem detetu, kao i svakom detetu, treba pažnja, ljubav i nežnost i iznad svega igra. Zadržati dodir s unutrašnjim detetom, igrati se sa njim i posvetiti mu dovoljno pažnje važno je za psihičko i emotivno zdravlje.

Uz stabilnu povezanost sa svojim instinktom, emotivnom naravi, sa svojim unutrašnjim detetom, znaćemo sami da se brinemo za sebe, znaćemo šta nam je stvarno potrebno u određenoj životnoj situaciji, zadržaćemo spontanost i otvorenost. Na fizičkom razmeru, razvijaćemo zdrave načine ishrane, pravilno ćemo raspoređivati svoju energiju, poštujući unutrašnji ritam, koji određuje kad je potreban odmor i samoća, a kad imamo dovoljno energije za rad i druženje.

Kad se povežemo sa detetom u sebi, otkrićemo duboko poverenje u sebe i u život. Osetićemo da smo ukorenjeni u vlastito biće i njegovu instinktivnu narav. Prepoznavaćemo svoje osećaje, njihovu snagu i dubinu. Bićemo senzibilni, ali u pravoj meri, tako što ćemo sačuvati osećaj za vlastite granice. Tako raste naše razumevanje sebe, ali i drugih. Ako pronađemo način da ga prepoznamo i igramo se sa njim, ono nam može da bude mudar savetnik, zaigran prijatelj koji će da osnaži naše osećaje i intuiciju.

Pomoću astrologije, znaka u kojem se nalazi Mesec, možemo prepoznati kakvo je naše unutrašnje dete, kako voli da se igra, šta mu je potrebno da iz njega izmamimo srećan osmeh. Ponekad dete u nama doživi povrede, pa plače na skrivenom mestu. Uvek ga možemo utešiti, zagrliti, ponovo steći njegovo poverenje. Možemo negovati odnos koji će i dete u nama i našu celokupnu posebnost dovesti do unutrašnjeg osećaja sigurnosti i sreće.

Karmički horoskop: otkrijte zadatke i skrivene kutke svog karaktera...

U astrologiji Mesec ima mnoga značenja. Njegova simbolika je duboka, tajnovita i vrlo moćna. Mesec simboliše najdublje emotivne obrasce i potrebe koje pokreću naše ponašanje. On pokazuje naš odnos prema unutrašnjem svetu anime, ženskog aspekta naše duše.

Znak u kojem se nalazi Mesec, ključ je prepoznavanja unutrašnjeg deteta. Znak će opisati kakvo je dete u nama i šta mu treba. Pomoći će nam da bolje razumemo kako da zadržimo dodir sa dubokim osećajima i intuitivnom snagom svog unutrašnjeg deteta, a istovremeno funkcioniše kao odrasli ljudi u spoljnjem svetu. U kom je znaku vaš Mesec možete izračunati pomoću bilo kog online kalkulatora.

astro_price_kako_negovati_nase_unutrasnje_dete_2

Izvor: Sensa klub

Senka Ljubić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.