Tranzitna Venera u Škorpiji: astrolozi najavljuju period dramatičnosti, iskušenja i velikih pobeda (od 10. do 13. oktobra 2016. godine)

Pomešana osećanja, susret sa preprekama i na kraju užitak uspeha! Evo šta vam još donosi tranzitna Venera u Škorpiji...

Danas se tranzitna Venera nalazi na fiksnoj zvezdi Unukalhai, poznatoj kao i Cor Serpentis (srce zmije), te u naredna 3 dana gradi inkonjunkciju sa retrogradnim Uranom iz znaka Ovna.

Kada je Venera udružena sa ovom zvezdom, prema Robsonu, donosi opasnost od trovanja, animozitet i ljubomoru prema istom polu, sukobe u vezi sa domaćinstvom i porodičnim stvarima, ali je ovo takođe dobra pozicija za iznenadni finansijski dobitak.

Astrološke prognoze dan po dan: od 10. do 17. oktobra 2016. godine...

Pre svega, Veneri nije mesto u Škorpiji, jer je Škorpija znak koji je preko puta Venerinog znaka Bika, pa ne vidi znak Vage, njeno drugo sedište. Škorpijom vlada Mars, koji je po svojoj prirodi potpuno suprotan Veneri, te se njih dvoje nikako ne mogu dobro osećati u znaku onog drugog.

Ne može Mars da razume principe koji vladaju u Venerinom carstvu, tu božansku lepotu ćutanja i upijanja svakog dodira, kojeg ljubomorno čuvamo urezanog negde duboko u nama i samo ponekad ga se setimo, i to nam je dovoljno da budemo srećni makar na tren i preživimo još jedan dan. Astrološki, i ćutanjem i sećanjem, a i dodirom vlada Saturn, koji je egzaltiran / ushićen upravo u znaku Vage. Iako smo smo mi prolazni, propadljivi u vremenu, smrtni, ljubav dolazi iz duše, ona je večna.

Takođe, nije posao Venere, koja simboliše diplomatiju, harmoniju ili mladu devojku da ide na "prvu liniju'' i objavljuje rat ili da leži u nekom rovu.

Venera u Škorpiji je u svom egzilu (izgonu) i pokazaće svoje najgore lice. U emotivnim odnosima, variraće od apsolutne nezainteresovanosti do opsesivne zaljubljenosti. Njen princip rada je: "Kada volim-volim, kada ne volim-koljem!''. Venera u Škorpiji uvek odlazi u ekstrem i voli do smrti, ili vas jednostavno ubije iz ljubavi! Na finansijskom planu, ovo je ili siromaštvo ili luksuz, sa ovom Venerom nikada ništa nije prosečno.

Venera takođe predstavlja i naš glas, tojest njegovu lepotu i boju, pa bi neki odmah rekli kako osobe sa Venerom u Škorpiji moraju imati neugodan i "hrapav'' glas, pa ne mogu biti uspešni umetnici. Ali, šta ćemo onda sa Evom Gardner ili Luz Kasal (obe imaju Veneru u Škorpiji)? Tu je i Eros Ramacoti, kome i ime sugeriše da mora imati nešto u znaku Škorpije (a ima Sunce, Veneru i Neptun - vladara polja imena, baš u Škorpiji).

Veneru u Škorpiji imaju i Nik Kejv (Nick Cave & The Bad Seeds), Ozi Ozborn (Black Sabbath), Džim Morison (The Doors), Brus Springstin i mnogi drugi. Dakle, Venera u znaku svog pada ili izgona može itekako doneti specifičan glas i uspeh u muzičkoj umetnosti. Pored Venere u Škorpiji treba pomenuti i Veneru u Ovnu (npr. Šakira) i Veneru u Devici (npr. Andrea Bočeli).

To bi bila pozicija Venere u natalnoj karti, ali šta nam donosi njen tranzit kroz znak Škorpije i već pomenuta inkonjunkcija prema retrogradnom Uranu u znaku Ovna? Inkonjunkcija ili kvinkunks nije tradicionalni tzv. ptolomejski aspekt, jer znaci koji grade inkonjunkciju nemaju ništa zajedničko, ni pol, ni element, ni kvalitet. Za planete koje grade inkonjunkciju kažemo da se ne vide ili da su u averziji jedna prema drugoj. Kepler je inkonjunkciju nazivao aspektom smrti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.