Tarot karta za mart je Pustinjak: ove 2 afirmacije pomažu svima koji tragaju za duhovnošću

Važno je prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo jer samo tada možemo osetiti zadovoljstvo i zahvalnost.

Tarot karte bogatom simbolikom predstavljaju iskustva na putovanju kroz život, zajednička i razumljiva svakom ljudskom biću. Razmišljajući o njihovim porukama i meditirajući o njihovim simbolima, obnavljamo svoju unutrašnju mudrost i postajemo hrabriji na svom životnom putovanju.

Karta prikazuje: Starac sede brade, odeven u skromnu, sivu odeću, stoji mirno, uspravno, a ipak pognute glave. Starac je simbol životne mudrosti. Oslonjen je na štap, izgleda kako nema nameru da krene na put. Oko njega je praznina, spoljni svet ne postoji. Pustinjak je karta prožeta dubokim mirom i unutrašnjim zadovoljstvom. Jedino što je važno nalazi se u unutrašnjosti, a ne u spoljnem svetu.

Pustinjak stoji na vrhu nekog pustog, čini se, snežnog pejzaža. Uzdiže se iznad materijalne stvarnosti i posmatra sebe. U ruci nosi svetiljku u kojoj toplim sjajem sjaji jedna zvezda. Zvezda je simbol prosvetljenja i ravnoteže. Njeno svetlo osvetljava unutrašnju istinu.

Žuti štap, oslonac putniku na dugom putu, i žuta svetlost zvezde sve je što treba duhovnom tragaču.

Afirmacije za ljubav, posao, učenje: kako se tačno traži pomoć Univerzuma...

Poruke karte: Duhovna potraga odvija se u unutrašnjosti pa povremeno treba da zastane i odvoji se od spoljnjeg sveta da bismo se prisetili svojih istina.

Unutrašnji mir i zadovoljstvo, čini se, ne možemo pronaći u spoljnom svetu, nego u sebi. Ravnoteža i duboki spokoj proizlaze iz životne mudrosti koju smo stekli u najrazličitijim životnim iskustvima.

Mogli smo da naučimo da prave vrednosti nosimo u sebi i kako su svetlost istine i svetlost našeg srca najpouzdaniji vodiči kroz život. Važno je prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo jer samo tada možemo osetiti zadovoljstvo i zahvalnost.

Ojačajte se afirmacijama:

  • Učim u svakoj situaciji, iskustvo stvara mudrost.
  • Istinu nalazim u svome srcu.

tarot_karta_za_mart_pustinjaik_duhovni_tragac_1

Izvor: Sensa klub

Senka Ljubić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.