Tarot karta dana: simbolika sudbine za 2. mart 2018. godine

Tarot karta dana: Osmica mačeva!

Tarot karta dana za 2. mart 2018. godine - Osmica mačeva - ukazuje na iluziju i izbegavanje istine. Danas ćete imati osećaj da ste zastali na životnom putu. Nemojte da gurate probleme pod tepih i očekujete da će rešenje pasti sa neba, već preuzmite odgovornost i pokušajte racionalno i hrabro da odgovorite na svaki izazov.

slikalink-ljubavni-horoskop-2018

Ako ste dugo u vezi za koju osećate da vas sputava, onda je možda vreme da taj odnos prekinete. Ukoliko ipak želite da ostanete uz partnera ne skrivajte osećanja, već otvoreno razgovarajte o svakom problemu. Na poslu su moguće nesuglasice, ali ne plašite se promena i prihvatite svaku ponudu koja vam daje određenu garanciju za budućnost. Vreme je da pokažete koliko ste hrabri, iskoristite svoje potencijale i ne dozvolite da vas stres sputava.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

Dnevna doza dobrog horoskopa: ovaj znak danas nosi štit protiv negativne energije

 

Dnevni horoskop ukazuje na opoziciju Sunca i Meseca koja donosi nesigurnost i preispitivanje životnih odluka, ali jedan znak će uspeti da reši probleme i završi svaki zadatak, piše Lovesensa.

Dragi Jarčevi, danas vas očekuje previše obaveza na poslu, ali vaša snalažljivost pomaže da se pokažete u najboljem svetlu. Uspećete da se oduprete negativnom uticaju planeta, a toksična energija okruženja na vas će uticati tako da želite još više da se pokažete i date sve od sebe za ostvarenje ciljeva. Mnogi Jarčevi će danas uspeti da reše probleme koji ih odavno muče.

Međutim, ne nosite sami sav teret, već potražite savet bliske osobe iz porodice koja vam može pomoći da ostvarite važan plan. Veče vam donosi zabavu i druženje, ali otvorite srce, jer jedna osoba iz kruga prijatelja želi da ga osvoji.

4 jednostavne i čudesne vežbe protiv stresa: evo kako da lečite i jačate telo jutarnjim istezanjem

 

Ukoliko nemate vremena da vežbate i stalno ste pod stresom, savet je da se što češće istežete. Istezanje omogućava bolju fleksibilnost i snabdevenost tela kiseonikom. Ovaj način rekreacije dovodi do blagog porasta temperature mišića koja stimuliše nervni sistem i čini telo spremnijim za kretanje. Na ovaj način se bude svi centri u mozgu koji pospešuju ravnotežu i prilagodljivost pokreta.

JOGA LICA SPREČAVA STARENJE: ovo je vežba za brisanje bora u predelu usana

Predložene vežbe radite kad god je moguće, a najbolje odmah posle ustajanja. Njihovo izvođenje trebalo bi da bude prijatno i da ne izaziva nikakav bol. Ukoliko osetite bol, odmah prestanite sa izvođenjem i posavetujte se sa lekarom ili fizioterapeutom.

Rame - karlica

Ležeći na desnom boku prebacite levu nogu preko urolanog ćebeta ili prostirke za plažu. Opružite prste na nogama kao balerina i rotirajte rameni pojas u suprotnom smeru od karlice. Dok vam je desna ruka na podlozi levu raširite od tela i pustite da slobodno "visi" u prostoru pored tela. Lagano gurajte levo rame prema podlozi dok istovremeno karlicu gurate u suprotnom pravcu. U krajnje istegnutom položaju se zadržite 5 do 10 sekundi, a vežbu ponovite 10 do 20 puta. Uradite je zatim na isti način ležeći na drugom boku.

Pritisak kukom

Lezite na stomak i jednu nogu ispružite, a drugu savijte u kuku i kolenu što više i postavite koleno i celu potkolenicu da leži na ćebetu ili prostirci pored tela. Glavu okrenite suprotno od tog kolena, ruke ispružite iznad glave i dlanove okrenite ka podlozi. Iz ovog početnog položaja izvršite lagani pritisak savijenim kukom ka podlozi istovremeno okrećući dlanove nagore. U krajnje istegnutom položaju zadržite se 5 do 10 sekundi, vežbu uradite 10 do 20 puta. Ponovite isto savijanjem druge noge.

Rotiranje ramena

Ležeći na desnom boku ispružite donju nogu, a gornju savijte u kolenu i oslonite se celom dužinom potkolenice na podlogu. Desnu ruku postavite na podlogu tako da vam je skroz opružena u laktu i da vam je dlan okrenut od podloge i spušten na nju. Levu ruku podignite iznad glave i lagano rotirajte rameni pojas suprotno od karlice i kolena. Vodite računa o disanju. Vežbu ponovite 10 do 20 puta, zadržavajući se u krajnje istegnutom položaju 5 do 10 sekundi. Vežbu na isti način uradite i na drugom boku.

Najlakša vežba za lečenje ukočenih ramena i vrata: položaj T olakšava bolove i vraća snagu

Pokretanje karlice

Lezite na desni bok i savijte noge u kolenima, a zatim rotirajte gornju polovinu tela tako da rameni pojas leži na podlozi, kao i ruke koje raširene od tela sa dlanovima koji su okrenuti na dole, takođe leže na podlozi. Glavu okrenite u suprotnom smeru od kolena i spustite je na podlogu. Kada stabilizujete gornji deo tela, lagano povlačite karlicu suprotno od kolena da biste pojačali efekat istezanja. Karlicu povlačite 10 do 20 puta zadržavajući je u krajnjem položaju 5 do 10 sekundi, a zatim se okrenite na levi bok i ponovo uradite vežbu.

Izvor: Novosti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.