Tarot karta dana: simbolika sudbine za 19. oktobar 2017. godine

Tarot karta dana: As mačeva!

Tarot karta za 19. oktobar 2017. godine - As mačeva - ukazuje na racionalan um i dobre odluke. Danas ćete napraviti razliku između iluzije i stvarnosti i uspeti da pobegnete iz zamke lažnih nada i obećanja. Danas treba posebno da radite na ostvarenju planova o kojima odavno maštate, ali trudite se da pažljivo izaberete sredstva za postizanje cilja.

podznak besplatno

DNEVNA DOZA HOROSKOPA: ovaj znak danas ima šansu za više novca i ljubavnu sreću

Ova karta u vama budi habrog viteza koji ima optimizam, očekuje pobedu i živi da bi napredovao i stalnio se usavršavao. Koliko god imate prepreka i kritika od okruženja, nastavite hrabro da gradite svoju kulu uspeha. Ako ste u romantičnoj vezi koja u vama ne budi ushićenje i radost probajte da promenite odnos i jasno tražite od partnera podršku. Oslobosite se ustaljenih obrazaca ponašanja, već pronađite novi pristup i pogled na život.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

Učite od velikana: Gandijeve misli o humanosti i ljubavi

"Ne postoji takva stvar kao što je 'gandizam', i ja ne želim za sobom da ostavim bilo kakvu sektu. Ja ne tvrdim da sam otkrio neki novi princip ili doktrinu. Ja sam samo pokušao, da na svoj način, primenim večne istine na naš svakodnevni život i probleme... Mišljenja koja sam formirao i zaključci do kojih sam došao nisu konačni. Ja ih možda promenim sutra. Nemam ništa novo da naučim svet. Istina i nenasilje su stari koliko i brda."

Danas se ideje i principi za koje se Gandi zalagao, zovu gandizam. U teškim trenucima, često se okrećemo njegovim mislima o ljubavi, istini i humanosti.

Ne smete izgubiti veru u humanost. Humanost je okean; ukoliko se nekoliko kapi okeana uprlja, celi okean ne postaje prljav.

Čovek često postaje ono što o sebi misli. Ako budem stalno ponavljao kako neke stvari ne mogu učiniti, verovatno je da i neću moći. Suprotno tome, ako verujem da mogu, sigurno ću steći sposobnost da to učinim.

Govori samo ako će to popraviti tišinu.

Ako želiš da vidiš promenu u svetu, ti moraš postati ta promena.

Snaga ne dolazi iz fizičkih kapaciteta. Ona dolazi iz nesalomive volje.

Čak ukoliko si manjina, jedan jedini pojedinac, istina je istina.

Gde postoji ljubav, tu postoji život.

Uzmi osmeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca i učini da odleti tamo gde vlada noć. Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne sme boriti. Otkrij život i pripovedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti. Uzmi nadu i živi u njenom svetlu. Uzmi dobrotu i daruj je onome ko ne zna darivati. Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svetu...

izvor: stil.kurir

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.