Tarot karta dana: simbolika sudbine za 14. novembar 2017. godine

Tarot karta dana: Vitez mačeva!

Tarot karta za 14. novembar 2017. godine - Vitez mačeva - ukazuje na nemirni um, uzbuđenost koju sami u sebi izazivamo mislima o mogućim napadima i razvijanjem strategija kako ćemo se od te potencijalne opasnosti odbraniti, piše Lovesensa.

besplatna natalna karta.jpg

Od te tačke, samo smo na korak od mogućnosti da i sami tražimo neku metu napada ili, u najboljem slučaju, tragamo za izgovorom za to što smo napeti i iritirani.

Nije naš posao da ispravljamo druge. Ne treba žuriti s osudom, naročito ne treba prvo kriviti, pa onda tražiti objašnjenja. Svakako, ima mnogo toga plemenitog i viteškog u želji da se ispravi nepravda koju vidimo. Ipak, uvek prvo valja promisliti o sopstvenim motivima i kontrolisati impulsivnu kritiku.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

HOROSKOP OTKRIVA SVE O ROĐENIMA U ZNAKU ŠKORPIJE: mistične, tajanstvene i odane osobe željne ljubavi

"Biti, ili ne biti'', čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. A Hamlet je morao biti Škorpija u horoskopu. Jer svaka Škorpija proživljava svoju verziju Hamleta na dnevnom nivou, trenutke drame, sa elementima tragedije, gde svaka odluka ima samo dva dijametralno suprotna ishoda. Dakle- biti, ili ne biti...

Bik je strog, Blizanci dinamični: koji je horoskopski znak vašeg šefa?...

No, krenimo ipak od početka. U natalnoj astrologiji, Sunce je ,"prvo svetlo'', centar svesti, srce horoskopa, srce čoveka, naš temperament, naše dostojanstvo, naš ego i naša volja.

Sunce predstavlja i oca, muža, direktora, predsednika i generalno svaku vrstu autoriteta i hijerarhije. Sunce je glavni junak u filmu koji se zove "život''. A kakvog je žanra taj film, kada se nekome Sunce nađe u znaku Škorpije? Pa naravno, drama!

Sunce svake godine boravi u znaku Škorpije između 23. oktobra i 22. novembra. Škorpija je vodeni, fiksni znak, koji upravlja sredinom jeseni. Simboličan prikaz perioda Škorpije (Sunca u Škorpiji) bi bio: oluja u kasno jesenje popodne.

Škorpija je intezivna, odlučna, snažna, hrabra i odvažna, istrajna, tajanstvena, prodorna, istraživač,snalažljiva, a po nečijem mišljenju čak i zadrta. Znakom Škorpije vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako dele vladare, Ovan i Škorpija se razlikuju u mnogim stvarima. Ovan je vatreni, aktivni, muški znak, inicijator, početak života, dok je Škorpija vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpija kao osmi znak ga oduzima. Ovan napada, a Škorpija uvek brani.

Ovan energično, Bik senzualno, Lav obara sa nogu: šta možete da očekujete od poljupca horoskopskih znakova...

Iako se za Škorpiju vezuju negativni pojmovi kao što su smrt, strah, destrukcija, propadanje, kraj, inat... Škorpija ipak predstavlja i regeneraciju, smrt starog i početak novog.

skorpija_znak.jpg

Pogledajte za trenutak glif (simbol) znaka Škorpije. Uočićete tri vrha i dva dna. Dakle, svaka Škorpija će u životu dva puta doći do vrha i dva puta biti srušena do dna, ali opet postoji šansa da na repu Škorpije, poput feniksa, vaskrsne iz pepela u punom sjaju. Drugim riječima, Škorpija je toliko tvrdoglava, da neće ni umreti kada joj dođe vreme, već isključivo kad ona to želi.

Samim tim, vidimo da je Škorpija najekstremniji od svih znakova, u svakom smislu reči ekstrem. Škorpija ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresovana ili vas potpuno ignoriše, i kao što izreka kaže, iz bitke izlazi ,"kao pukovnik ili kao pokojnik''.

Mnogi će se zapitati zašto bi onda uopšte trebalo imati neku Škorpiju u svojoj blizini? Zato što je Škorpija najodanija od svih znakova. Nikad vam neće zabiti nož u leđa i nikada vas neće ostaviti na cedilu. Škorpija obožava sve vrste kriznih situacija, i uvek je tu da vas izvuče iz istih, pa ako imate Škorpiju u svojoj blizini, budite sigurni da vam se ništa loše neće desiti, jer Škorpija će za vas prkositi i smrti. U međuljudskim odnosima za Škorpije nema sredine, ili će za vas staviti ruku u vatru, ili će se pretvarati da ne postojite.

Budite oprezni, jer Škorpija je veliko zlopamtilo Zodijaka. Ako se zamerite Škorpiji, spaliće sve mostove i prekinuti svaki vid komunikacije, te će vam trebati jako puno vremena da se iskupite, čak iako je najsitnija greška u pitanju. Ako ste napravili neku veću grešku, onda je najbolje da se sami zakopate, jer Škorpija je znak osvete. Škorpija će čekati da zaboravite na svoju grešku, i kad pomislite da ste sigurni, tek onda će da vam servira svoju osvetu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.