Taj neko dolazi: astro uticaj Jupitera i Saturna u 2016. godini

Vaše mogućnosti biće vezane za daljine. Potpuni stranci marširaće važim oazama života. I biće vam bitni. Bitniji i od vas samih.

U dvadesetogodišnjem ciklusu Jupiter - Saturn, astrolozi upozoravaju na uticaj kvadrata ove dve planete u drugoj polovini 2015. i prvoj polovini 2016. godine. Najjači uticaj u vreme egzaktnih kvadrata je bio 3. avgusta 2015. godine, a naredni egzaktni kvadrat očekuje nas 23. marta 2016. godine.

Kako možeš videti kroz moje Oči kao kroz otvorena vrata? Spuštaš se do same srži mog bića. Probudi me, jer ne umem da se probudim sama... Iznutra.

Rekli su mnogo puta da nas očekuje svašta. Pripremali nas na budućnost. Učili. Podučavali. Bezbrojeno puta prelistavali smo stranice svog uma u želji za otkrićem. I kao da se nikad ne naučimo na ono što dolazi. Bez lekcije koračamo u vrtlog naših borbi. Sanjajući kraj. Jedan kraj. Konačnost. Celinu. Ma kakva ona bila. Naših delova nam je dosta. Rasutih po magistralama tuđih života. Valjda im je mesto oduvek pripadalo negde...

Jedva smo dočekali da se vapaj naših nikad utaženih glasova izbavi iz jeke Saturna u Škorpionu. Ubili smo u sebi sve što smo mogli. Bezbrojeno puta naučili se na ustajanja. Život se činio nimalo lak. Znali smo da su tragovi na koži samo blede replike onih otisaka na duši. Ali, grabili smo. Svaki dah, svaki trzaj, svaku priliku. Bili smo neviđeno ludi i histerični i euforični i neviđeno se bacali u svoje krajnosti. Izgradili se i ustali. Pokušali i kada to niko nikada nije. Najveće smo pobede već osvojili u prošle 2,5 godine. Pamtimo ih.

Sada nas dočekuje Saturn u Strelcu. Kao da smo svojoj zrelosti nadodali neko ludilo. Optimizam se bori sa surovošću. Cinik u nama nateže svoj osmeh. Sumnjamo i u svoju sliku u ogledalu, a kamoli u neke druge pojave. Ali, po prvi put u životu, možda nam je dobro. Baš dobro u svoj toj svojoj nedvojbenoj nespojivosti. Načinima na koji nas život popravlja. Možda pronalazimo istinskog heroja u sebi. Onaj oltar na kome gradimo svoju večnost.

Astro prognoze: šta donose mesečevi čvorovi i kako na horoskopske znake...

A Jupiter u Devici nikad racionalniji. Naše upijanje znanja i sveta oko sebe sada je bezgranično. Naša svest raste. Spremni smo da pomerimo granice. Kroz oprez da izrezbarimo sreću. Svesniji da je čvrsto tlo pod nogama sigurnije od svakog tla koji nam nude. I besprekorno smo tačni u definisanju svoje sreće. One koju smo iseckali na komadiće i utkali u pore naše kože. Da sjaji. Da nas podseća da smo tu. Jedan beskraj. „Jer ponekad zatvorimo sebe u mrak da bismo osetili koliko smo svetli."

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.