Sve o astrološkom isceljivanju i balansiranju 3. čakre: ishrana i 17 afirmacija kojima možete da harmonizujete svoj energetski centar

3. čakra je u disbalansu kada osoba ima ili manjak energije ili je izražen egoista, a uz pomoć promena u ishrani i ponavljanja ovih 17 afirmacija možete svoj energetski centar vratiti u harmoniju.

Disbalans u bilo kom energetskom centru ispoljava se kao hiper (preterana) ili hipo (slabija) funkcija tog energetskog centra. U slučaju Sunčeve 3. čakre manjak ili nedostatak energije govori o nemoći osobe da svesno (Sunce) pokrene neku inicijativu i ostvari nešto.

Ova osoba je poprilično pasivna, prepušta volju drugima, teško joj je da da prednost svojim potrebama i da drugima kaže „ne" i ima manjak energije, jer preko 3. centra kontaktiramo sa drugima i kada nam ova čakra u solarnom pleksusu nije stabilna i tu nemamo dovoljno energije i izgrađen lični identitet, tada drugi imaju veliki upliv i uticaj na nas i crpe nam energiju. Vremenom se takvo stanje sputane slobodne volje pretvara u osećaj bespomoćnosti i očaja, kao i u sklonost da sve više izbegavamo suočavanje sa osobama i situacijama pred kojima se osećamo bespomoćno, što dovodi do stanja anksioznosti ili depresije, sklonosti uticaju neke bolesti zavisnosti i sl.

Astrološke prognoze dan po dan: od 11. do 18. jula 2016. godine

Višak energije ili hiper stanje ove čakre ukazuju da osoba ima izražen egoizam, potrebu za dominacijom i da je uvek u pravu, naglašena je egocentričnost, samoljubivost, despotizam, arogancija, nehumanost, manipulativnost i sl. Ova osoba može biti i vrlo nesmotrena, previše „vatrena", impulsivno sklona raznim rizičnim poduhvatima ili situacijama, jer kod nje ne postoji kodeks pridržavanja društvenim pravilima i discipline i teško prihvata bilo kakav autoritet.

Na fizičkom nivou disbalans u 3. čakri može se odraziti kao slaba vitalnost organizma i manjak energije, kao problem sa varenjem, napetost, osećaj težine i nadimanje u stomaku i dijafragmi, kao intolerancija na određenu hranu, gastritis, čir na želucu, zatim mo\e doneti probleme sa jetrom, žučnom kesom, gušteračom (dijabetes). Takođe, mogu se javiti i bolovi u središnjem delu kičme ili loše držanje i povijenost kičmenog stuba.

Na nivou astrologije na disbalans u 3. čakri ukazuje najpre loša pozicija i dispozicija Sunca (znak, kuća, aspekti), zatim malefici u 5. kući ili problematičan vladar 5. kuće (pozicija, dispozicija, aspekti), kao i kada je nešto aflikovano u znaku Lava (prirodna 5. kuća). U astrohiling konsultaciji se radi i čakra test na osnovu kojeg se stiče dodatni uvid na kom nivou je neka problematika vezana za 3. čakru najviše izražena i potom se pristupa rešavanju tog disbalansa. To mogu biti hronična (natalna) stanja, ali i akutna stanja ili super-akutna stanja koja aktiviraju određeni neudobni tranziti. Na osnovu toga se određuje tip astroterapije koju je potrebno primeniti (A, B, C ili D) i klijent dobija određenu kombinaciju vibratornih esencija i posebne energetske vežbe za balansiranje 3. centra.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.