Šta vam poručuju Mars i Venera u astro prognozama: do 30. decembra imate 5 zadataka

Tranzitna Venera u Škorpiji koja je boraviti od 6. do 30. decembra 2015. godine doneće nam jedan dug pogled u sebe i otkriti šta i koga želimo.

Babilonska Ištar, sumerska Inana, armejska Astarte, egipatska Izida, grčka Afrodita, rimska Venera... svi navedeni nazivi opisuju istu boginju, jedinu specifičnu boginju, koja je pod različitim nazivima poštovana širom Mediterana i Bliskog Istoka. Boginja ljubavi, strasti, požude, seksulanosti, plodnosti, a po nekim izvorima i boginja rata (jer rat nije ništa drugo, no drugo lice ljubavi).

Svaka od navedenih kultura takođe je imala i svoje mitove o silasku bogova ili junaka u podzemni svet. Mit "Ištarin silazak'', u potpunosti sačuvan na akadskom jeziku, prikazuje boginju Ištar/Inanu kako silazi u podzemni svet i sukobljava se svojom sestrom Ereškigal. Grčka mitologija bogata je primerima silaska u podzemni svet.

Najpoznatiji među njima je svakako mit o Persefoni, boginji proleća, u koju se zaljubljuje Had/ Pluton, bog podzemnog sveta, i naposletku se ženi njom, načinivši je tako kraljicom podzemlja, te ona polovinu godine provodi na površini Zemlje (tada vladaju proleće i leto), a potom drugoj polovini godine boravi u podzemlju (tada nastupaju jesen i zima). Pored toga, poznat je i mit o Orfejevom neuspelom pokušaju da svoju ljubljenu Euridiku izvede iz podzemnog sveta i vrati među žive.

Astrologija vernosti: ovi horoskopski znaci su idealni za brak i ljubav za ceo život...

Među manje poznatim mitovima je mit o Erosu i Psihi. Iako manje popularan, ovaj mit najbolje opisuje trenutno stanje na astrološkom nebu - Venera u znaku Škorpije, sa izmenjenim sedištem sa Marsom, koji trenutno tranzituje znakom Vage Ako ste sa čitanjem stigli do ovog dela, već se sigurno pitate kada ćemo početi pričati o astrologiji?! Pročitajte tekst do kraja, isplatiće vam se, verujte mi na reč.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.