Astrolozi otkrivaju sve što Ribe kriju: evo kako podznak menja ovaj znak

Razumevanje - najbolja reč koja opisuje pripadnike znaka Ribe. Međutim, pročitajte kakav je ovaj znak u kombinaciji sa podznakom!

Zbog Zemljine rotacije, jedan stepen zodijaka diže se iznad horizonta na otprilike svaka četiri minuta. Zato i sami možete uvideti koliko je važno da se zna precizno vreme rođenja!

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (1. deo): Ovan...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (2. deo): Bik...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (3. deo): Blizanci...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (4. deo): Rak...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (5. deo): Lav...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (6. deo): Devica...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (7. deo): Vaga...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (8. deo): Škorpija...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (9. deo): Strelac...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (10. deo): Jarac...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (11. deo): Vodolija...

Ribe - Ovan

Ovo je tip Ribe bogat kontraverzijama i ozbiljnim suprotnostima. Ova kombinacija znaka i podznaka je veoma bogata psihološkim bojama: ona je složena mešavina radosti, ličnog oduševljenja, optimizma, socijalne moći, pasivnosti, subjektivnosti i brutalnih i ponekad neorganizovanih poleta. Sinteza Ribe - Ovan pomalo obeležava susret smrti i ponovnog ražanja. Ribama koje se sluze mimetizmom i osmozom, povlačeći time gubljenje pojedinca u velikom Svemu i njegovo ponovno vraćanje izvorima, Ovan donosi potvrđenu sopstvenu energiju.

Za ovu kombinaciju Astrolozi kažu da stvara čudna bića, koja su privučena bizarnim i koja, često, i sama postaju bizarna pod uticajem svojih sklonosti. Svoju okolinu iznenađuju smenama sanjarenja i munjevite akcije. Mogu dugo da ostanu zaronjena u misaona uživanja, naizgled odsutna, a zatim naglo, reagujući na primitivne i trenutne impulse, prelaze u akciju sa živahnošću i efikasnošću kojoj se niko nije nadao. Ovo je priroda koja oscilira između odlučnosti, potrebe da pravi prve korake i ravnodušnosti, lenjosti. Ove Ribe su najdinamičnije u celom zodijaku, ali imaju tendenciju da započinju a da ne završe, kao i velike teškoće da istraju u naporu.

Ova dva znaka naizgled tako udaljena mogu u stvari i da se odlično upotpunjavaju. Ako snaga nagona i veliko bogatstvo mašte mogu tu i tamo da dovedu Ovna - Ribe u preterivanja, one često daju i jedno strasno, romantično, velikodušno, čak nesebično biće, koje je u stanju i da se žrtvuje pomažući onima koje voli ili radi vernosti humanoj ideji sveta koje poseduje.

Mada ume žestoko da brani svoju ličnost ili da se ukloni pred opštim interesom, ono često nalazi ravnotežu u smenjivanju ova dva stava. Iz ove kombinacije, dakle, izrasta priroda koja, i pored velikih protivrečnosti volje i osećanja koje nosi u sebi, zna da povoljno uklopi u celinu svoju intuiciju i senzibilnost sa entuzijazmom i preduzimljivošću...

Iz ovoga i sami mozete da zakljucite da se Ascendent u Ovnu tesko spaja sa vašim osnovnim znakom i da ste puni unutrasnjih suprotnosti. Aktivnost Ovna i pasivnost Riba tesko stvaraju jednu kompaktnu celinu, pa se kolebate izmedju jednog i drugog nacela. Ova veza moze da bude malo nestabilna iz prostog razloga sto vi nikada niste u potpunosti zadovoljni, sto vas zivot nikada ne dotice one vrhove o kojima sanjate. Postoji jaka kontradiktornost izmedju vaše odvaznosti i vašeg straha od zivota i izlaganja udarcima sudbine.

Terate često sebe da se suočite sa svetom, ali u duši strepite. Ipak, temperamentniji ste i ubedljiviji od ostalih Riba. Mozda izgledate agresivniji nego što u stvari jeste. Možete biti aktivni i uporni, naročito na početku nečega, ali pošto vam sve brzo dosadi i niste tolerantni kada su u pitanju zakašnjenja i frustracije, naucite da sebe malo usporite i da budete strpljiviji. Imate u sebi takodje suviše idealizma: ponekad postoji konflikt izmedju vaših mističnih pulsiranja i vaše želje za materijalnim dobrima koja vam daju sigurnost. Ići ćete do kraja u borbi između bića koje je razumsko i bića koje je maštovito i iracionalno.

Ribe - Bik

U ovoj kombinaciji Zemlje i Vode osetljivost Riba spaja se sa jednostavnom osećajnošću Bika. Raširiti svoje telo u beskonačnost, zagrliti i voleti svemir sa hiljadu ruku, rasuti molekule svog tela i umnožavati osećanja da bi se osetio život u sred vrenja celog svemira: to bi mogla da budu glavna maštanja ovog bića obuzetog opštenjem sa velikim Jednim. Ali, Vodoliju - Bika muči dvostruko iskušenje: kako da pomiri svoju senzualnu proždrljivost prema svetu - da bi ga posedovao - i svoju neodoljivu želju da se u njemu utopi bez prepreka, ograničenja tela i ljudske sudbine? Ova osoba nema u sebi snage da se odrekne životnih zadovoljstava i ličnog uzitka. Njen projekt suviše je širok da bi bio doživljen ako se ne pomiri samo sa svojim najtrezvenijim željama.

Srećom, sporost njenog razmišljanja, njena težnja za pasivnošću i odlaganjem odlučujuće akcije dopuštaju joj da umiri haotične pokrete protivrečnosti. Tako nalazi snagu da bude strpljivija, skromnija. Velikodušan karakter, sklon žrtvama i nesebičnosti dopušta joj da malo po malo uči da se očuva i da postepeno umiruje svoju ličnost čuvajući je od rasturanja i traćenja njenih sposobnosti. Bila bi velika šteta kada ovakva osoba ne bi umela da se okoristi bogatstvom svoje osetljivosti u jednom svetu gde je sve klasifikovano, izmereno, pripremljeno. Njena inventivnost, talenat za inovacije i dobra volja, mogu da budu veoma korisni društvu jer pomažu da se nađe izlaz iz stabilnih situacija gde ona vegetira i može da podstakne progres u zajedničkom životu i razumevanju među ljudima...

Imate tihu, nenametljivu prirodu i vaše poznanike i okolinu smiruje vaša mirna i sređena pojava. Potrebno vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim nešto naučite, retko to zaboravljate. Otvoreni ste prema svetu i životu i pokazujete želju da u njemu aktivno sudelujete. Obazrivo izričete pohvale, niste skloni trošenju novca i nikad ne donosite brze zaključke.

Vaš imidž - čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete; volite udobnost i dobre stvari u životu. Bolje se razvijate u čvrstoj kući, sa obilato nameštenom i opremljenom kuhinjom, kao u šatoru ili karavanu. Kada se jednom vežete za jedno mesto, teško se prepuštate odvajanju ukoliko to okolnosti zahtevaju. Zaljubljeni u stabilnosti, voleći prirodu i istinske, jednostavne stvari, vi ste jedna od onih osoba koje istinski uživaju u životnim zadovoljstvima. Možete da budete prilicno posesivni, ali znate da budete brižni u odnosu na druge.

Više volite dugoročne odnose, duboke i iskrene, bez obzira koliko oni bili blještavi. Dušom i telom predajete se voljenoj osobi. Zauzvrat, očekujete istu odanost i naročito izuzetnu vernost vašeg partnera. Potrebno vam je da vaš ideal dobije i materijalno obeležje da bi u njegovom ostvarenju mogli u miru da uživate. Pošto vas je teško pokrenuti i promeniti, loše podnosite preispitivanja i preokrete. Ipak, kada se upustite u nešto imate više snage i izdržljivosti od drugih Riba. Ovaj podznak vam daje vise odlučnosti da ostvarite svoje planove i umete da idete do kraja a da ne pokleknete...

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.