Šta nam priča Neptun: planeta nadahnuća, mističnosti i filma

Kad god smo u stanju božanskog nadahnuća, kad bežimo ili vladamo iracionalnim i nevidljivim sitacijama u našim životima, to nam Neptun "radi o glavi". Evo i zašto...

U astrologiji, Neptun se vezuje za vančulna iskustva, transcendenciju, sanjarenje, idealizaciju. Neptun je svaki nestvaran događaj. Baš ono što Vam se učinilo, ali ne možete to da dokažete, jeste delo Neptuna. Neptun je i svaka bajka, a u kontaktu sa Venerom eto i svih princeza čijim su nas dogodovštinama usrećivali ili plašili u detinjstvu. U svakom slučaju, kroz te priče smo učili o životu.

Neptun nije ni mašta ni san (to je Mesec), nije ni umetnost (opet Venera), ali jeste ono božansko nadahnuće, trenutak inspiracije, ta tanka linija koja odvaja običnu škrabotinu i umetničko delo. Neptun je taj koji inspiriše i boji ovaj svet, dajući mu obrise nestvarnog i vanvremenskog.

Šta donosi Neptun u vašem horoskopu...

Neptun je i beg, magla, izmaglica, kafa, čaj, nikotin, otrov, halucinacija. Neptun nije umetnost sama po sebi (to je opet Venera), ali jeste film, kao zamišljena priča prenesena u stvarnost. Vlada iracionalnim i nevidljivim. To je slepa vera u nekoga ili u nešto. Ne, to nije religija, religijom vlada Jupiter. Neptun je mistik, Jupiter je filozof.

Šta nam donosi Neptun u Ribama: ruši ego, pokreće strasti i drži nas budnima...

Svaka prava posvećenost i najčistija zaljubljenost dolazi u pratnji Neptuna. Svaki nepravilan damar, svaki „leptirić" koji osetite, vođen je Neptunom. Kada ležite u najudobnijem krevetu, a zarobljeni ste između jave i sna, dok se prvi jutarnji zraci bore sa svetlošću poslednjih noćnih čuvara, kada vam misli okupira onaj plavi čuperak o kojem peva Mika Antić, kada zaista „pomešate note i piramide", znajte da ste tada otkrili istinsku magiju Neptuna.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.