Šta nam donosi tranzitni Saturn u Strelcu: bliski susret sa vlastitim strahovima

Za podznak Vagu, Saturn u Strelcu upozorava na probleme u komunikaciji, dok podznak Jarac teži povlačenju...

"Postoji cilj, a nikako put. Ono što zovemo putem jeste kolebanje."

Saturn je boravio u znaku Škorpije od jeseni 2012. pa sve do 24. decembra 2014. godine, kada je prešao znak Strelca. Rasterećenost i nalet optimizma koje smo tada osećali, trajali su relativno kratko, jer se Saturn retrogradnim hodom vratio u Škorpiju 15. juna 2015. godine.

Škorpija je fiksan, vodeni, ženski znak koji se vezuje za smrt, propadanje, truljenje, svako nisko i mračno mesto, groblje, mrtvačnicu, deponiju, močvaru... Škorpijom vladaju Pluton i Mars, te ovaj znak u astromedicini predstavlja i reproduktivne organe, infekcije, venerične bolesti, povrede nosne kosti, a simboliše i depresiju, strahove i manična stanja.

Iz ugla finansijske astrologije vlada novcem drugih ljudi, dugovima i dužničkim ropstvom, kreditima, bankama, ratnim profiterstvom, željom za dominacijom. Pluton je moć i svaki ekstrem, želja za apsolutnom vlašću.

Dok je Saturn boravio u Škorpiji, gradio je uzajamnu recepciju sa Plutonom u Jarcu. Bile su to 2,5 godine velikih stradanja, velikih pobuna, promena u sistemu vlasti i vrednosti, period obeležen finansijskim krahovima i uzdizanjima, iznova i iznova. Na ličnom planu Saturn u Škorpiji je doneo trpljenje, bol, pritisak, borbu za naše mesto pod Suncem i stremljenje ka vrhu i učvršćivanju pozcije, na poslu, u društvenim i državnim strukturama, čak i u krugu porodice.

Saturnov hod po ivici stakla: sve u VAŠE vreme...

Saturn nas je bacio na dno najdublje jame, na sam kraj mračnog tunela iz koga moramo polako pronaći izlaz....I sad je tome kraj! Saturn je promenio znak! 18. septembra 2015. ponovo je ušao u znak Strelca i u znak Škorpije se neće vraćati narednih 27 godina.

Vidimo li svetlo? Imamo li plan za dalje? Možda? Koga lažemo, verovatno nemamo. Osvrenemo se još jednom i pogledamo u tminu tog tunela. Šta smo dobili? Šta je to izašlo na svetlost dana? Da li smo pametniji, mudriji, znamo li kuda idemo, šta želimo?

Strelac je muški, promenjivi znak pod vlašću Jupitera (sekundarno i Neptuna), znak koji predstavlja filozofiju, religijske sisteme, nauku, visoko obrazovanje, sva "božanska'' znanja koja su data čoveku na praktičnu upotrebu. Saturn u Strelcu simboliše blokade i "zabranjeno'' znanje, težak put koji vodi ka spoznaji božanskog.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.