Šta nam donosi poslednji kvadrat retrogradne Venere u Lavu i Saturna u Škorpiji

Da li mi stvarno želimo promenu? Da li je naša potreba za promenom istinita ili samo privid? Dok o tome mislimo vrtimo se u krug i sećamo dosadu. Ali to što mi percepiramo kao dosadu je ustvari naša čista neodlučnost, naša nespremnost da se pokrenemo i da prođemo kroz promene. Zato bežimo... i uzalud se nadamo...

"Prepreke me ne mogu slomiti. Svaka prepreka proizvodi snažnu odluku. Ne predomišlja se onaj koji se vodi zvezdama." - Leonardo da Vinči

Tokom prve polovine jula meseca 2015. godine, na severnom nebu, u suton, sa pojavom prvih zvezda, mogli ste videti vatreni ples Venere i Jupitera. Udruženi konjunkcijom u znaku Lava, sijali su glamurozno, moćno, prkosno... Venera je zatim kročila u znak Device. Poput Pepeljuge, tačno u ponoć, pobegla je od princa ( Jupiter), napustila je blistavu raskoš kraljevskog dvora, nestale su kočije i gizdavi konji, magija je prestala i Pepeljuga je vraćena u svoju robovsku svakodnevicu (Devica). Ostala je samo jedna cipela (Saturn) i zadatak princu da pronađe voljenu.

Međutim, od tog momenta, naša se planetarna priča razlikuje od bajke. Venera se u Devici okreće retrogradno i prelazi opet u znak Lava. Pepeljuga se vraća na bal! Ona želi raskoš, lepotu, scenu, ona krši mitove. Ali (svaka priča mora imati bar jedno "ali") tu Saturn upliće svoje prste... Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je gospodar vremena, vladar usuda.

Svaki njegov loš aspekt je poput šamara sudbine koji svakome bezuslovno dodeljuje jednosmernu kartu sa ružičastog oblaka ka tvrdom tlu čiste i neumoljive realnosti. Saturn krši, lomi, slama. Koračajući kroz znak Lava, Venera je već dva puta imala direktan okršaj sa Saturnom. Sve je počelo 6. juna samim ulaskom Venere u znak Lava, druga konfrontacija se desila 14. jula a saga se završava 6. avgusta kada Venera napušta treći i poslednji kvadrat ka Saturnu.

Kako da obuzdam Tebe u sebi: retrogradna Venera i karmičke ljubavi...

Kvadrat Venere ka Saturnu (uz obostranu retrogradnost) donosi depresiju, prisilnu distancu, potrebu za izolacijom, buđenje greha iz prošlosti i "mentalnu zakočenost" u nekom minulom trenutku kada smo pali na samo dno ili pokazali najgore od sebe. Ovaj kvadrat je i sukob ljubavi i tradicije. Bespoštedna borba Saturna, vladara granica i propadanja u vremenu, i Venere, boginje ljubavi, koja je oduvek bila bezgranična i vanvremenska.

Znakovi u kojima se odigrava ovaj aspekt dodatno će opisati aktuelnu situaciju. I Škorpija i Lav su po kvalitetu fiksni znakovi, jaki , strastveni, nepokolebljivi... Ali njihove želje, motivacija i iskustva se drastično razlikuju. Škorpija želi da zaroni u dubinu, da flertuje sa smrću i okultnim, da iskusi sve do maksimuma.

Lav želi da se izrazi, da bude viđen, primećen i pohvaljen, Lava motiviše osećaj pripadnosti grupi. Lav i Škorpija razlikuju se i po elementu. Lav je vatreni fiksni znak, Škorpija je vodeni fiksni znak. Lav je najtoplije leto, Škorpija je najkišovitija jesen.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.