Šta nam donosi Mesec u Ovnu: da li smo spremni za novo životno buđenje (ASTRO PROGNOZE)

Mesec u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak Zodijaka, i "početak svih početaka".

Osvanuo je ponedeljak 25. jul 2016. godine, dan koji se u astrologiji vezuje za Mesec. Tranzitni Mesec je u toku prethodne noci napustio znak Riba, te se danas kreće od 5* do 19* znaka Ovna. Mesec napušta trigon sa Suncem, koje se nedavno preselilo u znak Lava i u toku dana formiraće trigon sa Saturnom i Venerom i kvadrat sa Plutonom.

Šta nam ovi aspekti donose na opštem planu u toku dana? Pre svega, važno je da znamo da Mesec u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i 'početak svih početaka'. Ovan je kardinalni (brzi) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proleća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

Nedeljni horoskop za period od 24. do 31. jula 2016. godine: vreme istinskih ljubavi...

Dakle, pred nama je dan kao u rano proleće (iako je juli), dan u kome će vas već od ranih jutarnjih časova nešto iznervirati (promenjive vremenske prilike, glavobolja i sinusitis, gužva u saobraćaju, problem na poslu...). No, tokom prepodneva tranzitni Mesec aplicira trigonom ka retrogradnom Saturnu u znaku Strelca, pa ćete u prvi mahodreagovati smireno i trezveno (skladan aspekt Saturna i Meseca stabiliše emotivne reakcije) i pokušati svakom problemu pristupiti što realnije.

Međutim, u popodnevnim satima, tranzitni Mesec gotovo istovremeno doseže kvadrat prema retrogradnom Plutonu u znaku Jarca i trigon prema Veneri u znaku Lava. Počinje drama! Kvadrat Meseca i Plutona ispituje limite svakog od nas, gura nas u ekstrem, izaziva osećaj psihičke torture u emotivnim, poslovnim ili porodičnim odnosima. Danas ćete napokon shvatiti da ste mnogo jači nego što mislite.

Istovremeni aspekt Meseca ka Plutonu i ka Veneri ( a Mesec je u istom znaku, kao i Uran), će u potpunosti polarizovati emocije, danas će za vas postojati samo ultimatumi: apsolutna ljubav ili apsolutna mržnja, pa se potrudite da 'ne padate lako u vatru', braneći svoj stav, jer ćete možda već sutra shvatiti da niste u pravu, a trajno ćete poremetiti međuljudske odnose. Ako već ne možete pronaći zlatnu sredinu danas, najbolje je da se pravite 'malčice blesavi' i svako mišljenje zadržite za sebe.

Tranzitna Venera tokom dana polako napušta inkonjunkciju (tzv. Keplerov aspekt smrti) sa Plutonom. Neobjašnjivo noćno šuštanje lišća, osećaj da Vas neko prati na ulici, paranoja i druge zamke našeg uma će nestati u narednih nekoliko dana. I kao što se prema mitu, Perzefona (Venera) predala Hadu (Pluton), tako će i u ovom periodu rasti potreba za bezuslovnom predajom u ruke partnera.

Bićemo spremni da stavimo sve na kocku i dodatno povisimo uloge. Inkonjunkcija uvek donosi potrebu za prilagođavanjem, tako da je ovaj aspekt Venere i Plutona u stvari donosi regeneraciju i novo buđenje na emotivnom planu.

sta_nam_donosi_mesec_u_ovnu_da_li_smo_spremni_za_novo_zivotno_budenje_astro_prognoze_1

Astrolog: Miloš Tomić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.