Šta nam donosi Merkur u Biku: gde vaš horoskopski znak čeka najveće zadovoljstvo do juna 2016. godine (ASTRO PROGNOZE)

Vreme je da se opustite i uživate u životu, jer Merkur u znaku Bika označava početak mirnog perioda punog ljubavi i novca...

Nakon borbenog, dinamičnog, takmičarski nastrojenog, vojnički strogog Ovna, Merkur je ušetao u znak Bika. U ovoj poziciji nema strogoće, žurbe, ovnovskog reda, rada, znojenja, prepuštamo se uživanju svim čulima. Svakodnevica je ležernija, opuštenija, nema trke sa vremenom, sve obavljamo laganije, katkad plešući, pevajući, nasmejani, razmišljajući o zadovoljstvu.

Bik je uvijek ljubav, pa s Merkurom imamo sliku ljubavnih razgovora, putenih poruka. Komunikacija je blaga, nežna, obazriva, strpljiva. Tu su i nežni dodiri i poljupci, izjave ljubavi, namigivanja, slanje srca... Smišljamo ljubavne dosetke, pratimo znakove koji bi nas mogli dovesti do ljubavi ili bilo kojeg užitka. Ovo je doslovno znak ljubavi jer Merkur je znak, oznaka, putokaz.

Astro saveti za sredinu aprila 2016: kako sačekati retrogradni Mars...

Gledaju se ljubavni filmovi ili se pišu pesme, listaju se modni časopisi, naručuju parfemi, torbice, šminka... Obilaze se galerije, umetnički paviljoni, koncerti, sajmovi, hortikulturni događaji. Pogodno je vreme za prelistavanje starih, zaboravljenih recepata ili možda idealno vreme da tek naučite da kuvate.

Naravno da netko lista i knjigu iz ekonomije, trgovine, poljoprivrede, dizajna, muzičke ili neke druge umetnosti. Sada učimo o onome što nam služi praktično, ali u svrhu zadovoljstva. Um je usmeren na materiju, na novac. Korisno i ugodno, tako ćemo se osećati dok je Merkur u Biku. Razmišlja se na koji način se domoći novca, ali bez puno muke i znoja.

Kako je Merkur brza, okretana i dosetljiva planeta, u Biku će zasigurno naći put do materije koja će služiti hedonizmu i lakoći života. Bik je ljubav, što znači davanje i primanje, pa u ovom razdoblju darujemo sebi, ali i drugima, samim tim mamimo osmeh i radost na lica. Dakle, ovo je razmena radosti, zadovoljstva, ljubavi, umetnosti.

Horoskop pod uticajem Merkra u Biku: astro prognoze za svaki znak Zodijaka...

sta_nam_donosi_merkur_ u_biku_gde_vas_horoskopski_znak_ceka_najvece_zadovoljstvo_do_juna_2016_godine_ASTRO_PROGNOZE2

Put do novca
Merkur su sve praktične stvari, pa je ovo slika raznih napravica koje koristimo u kuhinji ili u spavaćoj sobi, a najbitnije je da služe za uživanje. Budući da će Merkur od 10. do 22. aprila, kao i u poslednjoj nedelji maja praviti dobar aspekt s Jupiterom, sve te stvarčice koje vas zanimaju, mogu biti i malo skuplje.

To je, u svakom slučaju, slika većeg novca, pa sve zavisi od pojedinačnih natalnih karti: neko će uložiti veliki novac, kupiti umetničko delo, drugima će se uloženo baš sada vratiti ili će dobro prodati nekretninu, treći mogu dobiti povišicu/nagradu ili osvojiti pozamašni iznos na kvizu znanja.

Za one koji su petljali, muljali i varali na bilo koji način ovo može biti i vreme kazne u bilo kojem smislu, a najviše, naravno, novčanom.

Ovo su i putovanja, ako su turistička onda su skuplja, luksuznija, ovo je i slika bankovnog ugovora, ali i onog poslovnog kojeg prati i povišica, ovo je poskupljenje namirnica, kao i odeće i raznih modnih dodataka, slika svih omiljenih ženskih stvari koje se naručuju iz inostranstva. Ovo je slika i novog automobila, bicikla, motora ili glisera. A zašto ne i novi mobilni telefon ili računar?

Horoskop ljubavi: šta vašem znaku donosi Venera pod uticajem Neptuna i Marsa (ASTRO PROGNOZE...)

Apetiti su veliki, pa osim lepe sume novaca, stižu i kolica krcata hranom, a iz njih hrana ide u kuhinju, no lako moguće i u gepek, pa prema vikendici; lagani roštilj, te onda obilazak kuće, zalivanje cveća, ulepšavanje bašte i uživancija u lepoti plodova zemlje.

U praktičnom smislu, ovo je i promena bankovnog računa, zatvaranje starog - otvaranje novog, krediti, razni ugovori koji se tiču tuđeg novca/imovine, ovo su financijske malverzacije i izmene finansijskih planova, budžeta, rebalansi i ostale ekonomske radnje.

Osim Jupiterovog trigona s Merkurom, tu je i Pluton koji ima zadatak da transformiše naše stavove prema novcu, materiji i ljubavi. Potrebna je promena gledišta, iz korena. Koje su naše vrednosti, šta volimo, kako, zašto - to su pitanja koja u ovom razdoblju mogu biti aktualna. Da li sa tim silnim kupljenim stvarima uspevamo da nadomestimo svoje nedostatke i klimavo samopoštovanje?

Izvor: Sensa klub

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.