Šta nam donosi Hekatina astrološka pozicija: kako nas kuša boginja raskršća, magije i Meseca

Boravak Sunca i Meseca u istom znaku - mlad Mesec u astrološkoj literaturi se naziva Hekatinom pozicijom. Boginja Hekata će staviti pred nama iskušenja, ali samo od nas zavisi kako ćemo ih savladati...

U večernjim satima 11. novembra 2015. tranzitni Mesec se pridružio Suncu na 19 znaka Škorpije i možemo na na noćnom nebu da vidimo tanak srp svetlosti, odnosno mlad Mesec. Boravak Sunca i Meseca u istom znaku (mlad Mesec) se često u astrološkoj literaturi naziva Hekatinom pozicijom (Hekata - grčka boginja raskršća, magije i Meseca).

Hekata je bila jedna od najpošotovanijih boginja u antičkoj Grčkoj, a poreklo njenog kulta je maloazijsko. Obično je predstavljana sa 3 glave, jer je imala trostruku manifestaciju: na Nebu je bila boginja Meseca, na Zemlji je bila boginja porođaja i omladine, a u podzemlju je vladala magijom, pa se dovodi i u vezu sa raskršćima kao posebnim secištima energija gde su izvođeni mnogi rituali.

Saturnovi ciklusi: nepokolobljivi sudija i njegovo postavljanje granica...

Kad je Had (Pluton), bog podzemlja, oteo Persefonu, boginju proleća, Hekata je pomagala Demetri, boginji poljoprivrede, da pronađe svoju kćer. Kada se kasnije Persefona udala za Hada i postala kraljica podzemnog sveta, Hekata je postala njena mentorka i zaštitnica.

U natalnoj astrologiji, za žene rođene sa Hekatinom pozicijom se najčešće kaže da će biti nesrećne u ljubavi, ostavljene ili prevarene, ili da će nadživeti svog supruga. U horoskopu muškarca, ova pozicija obično donosi težnju ka dominantnim partnerkama ili nestalnost u emotivnim vezama.

Na globalnom planu, mlad Mesec će uvek efekte ispoljavati suptilnije u odnosu na pun Mesec, ali ćemo te efekte osetiti.

Sećate li se, šta sta sanjali u noći sa 11. na 12. novembar 2015. godine? Da li je to uopšte bio san? Izgledalo je tako stvarno zar ne? Mlad Mesec u drugoj dekadi Škorpije oživljava snove, jača intuiciju i povoljan je za detoksikaciju organizma (već pomenuta Hekata je bila i zaštitnica travara). Na 19 Škorpije se nalazi i fiksna zvezda Al Zuban al Shamaliyyah, poznata i kao Severna Skala, bledo smaragdna zvezda iz sazvežđa Vage, prirode Jupitera i Merkura, donosi potrebu za uspehom i priznanjima, velike ambicije i dobru sposobnost organizovanja.

Veliki učitelj i čuvar vremena: koja je prava uloga Saturna u našem horoskopu...

Hekata pred nas stavlja prepreke, jača strahove i vuče u letargiju. Želimo nešto da kažemo, ali reči su neme, plakali bismo, ali suze su negde pobegle, pobegli bismo i mi, ali nemamo gde, zarobljeni smo u nekom čudnom začaranom krugu. Ali ako se uzdignemo iznad toga, očekuje nas dugotrajna sreća. Jedini neprijatelj koga moramo savladati u ovom periodu smo mi sami...

sta_nam_donosi_hekatina_pozicija_kako_nas_kusa_boginja_raskrsca_magije_i_meseca_1

Astrolog: Miloš Tomić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.