Šta karakteriše rođene u znaku Raka: emotivne i neiskvarene duše bez kojih ne možemo (HOROSKOP)

Rak je izvor najiskrenih emocija, a evo zašto još volimo osobe rođene u ovom znaku!

"Suze su poput oluje; posle njih čovek je uvek mirniji.'' ~ Turgenjev

Svake godine, ulazak tranzitnog Sunca u astrološki znak Raka se poklapa sa najdužim danom u godini i astronomskim početkom leta na severnoj hemisferi. Zato 0* Raka označava prvi zaista topao i sunčan dan, kada nas najmanje interesuje rad, a najviše uživanje.

10 stvari na koje svi zaborave kad odrastu: evo kako da celog života budete dete u srcu...

Rak je kardinalni znak, koji pripada vodenom elementu, a vladajuća planeta mu je Mesec. U astrologiji se voda poistovjećuje sa emocijama. Kod svih vodenih znakova emocije su vrlo izražene.Vodeni znakovi su vrlo osetljivi, intuitivni, brižni, maštoviti i pomalo tajanstveni. Oni imaju bogat unutrašnji život, svet stvoren samo za sebe.

Znak Raka predstavlja dubinu tj. najdublju vodu, Rak označava i život sam po sebi. Simbolički, Rak je fetus, materica, hrana, zaštita, čuvanje, sigurnost. Rak je i majka, dom, porodica, istorija, tradicija, koreni, društvene i moralne vrednosti. Rak poseduje izražen osećaj pripadnosti nekome ili nečemu, recimo pripadnost određenom narodu ili naciji, gradu, porodici...

Rak takođe predstavlja kišu, romantiku, povlačenje, izolaciju, sećanja (memoriju). Vlada vodom za piće,osećajem gladi i svim osnovnim (alimentarnim) potrebama. Vezuje se i za našu primarnu porodicu. Rakovi su izuzetno vezani za kuću i porodicu, bitno im je da oni sami, a i svi oko njih, znaju ko su i odakle potiču. Rakovi imaju izrazen majčinski, ili bolje rečeno, roditeljski, instinkt, jer bez obzira na pol, izuzetno su zaštitnički raspoloženi prema ljudima koje vole.

U našem natalnom horoskopu, gde nam se nađe znak Raka- tu je naša najdublja intima i ono što nas najviše raduje i boli. Tu nam je "dom", tj. tu se osećamo najsigurnije, za to područje života vežemo uspomene i u vezi tog područja izražavamo najjače emocije (pozitivne ili negativne).

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.