Šta donosi Neptun u vašem horoskopu

Svako od nas u svom natalnom horoskopu ima Neptun koji ga nadahnjuje ili zavarava prividima sreće koju traži u stvarnosti. On je taj koji nam šapuće kroz snove, osećanja i ideale...

Planeta Neptun dobila je ime po starogrčkom bogu okeana i podmorskog sveta koji je veći i bogatiji od zemaljskog. Svako od nas u svom natalnom horoskopu ima Neptun koji ga nadahnjuje ili zavarava prividima sreće koju traži u stvarnosti. Neptunov glas šapuće nam kroz snove i slutnje, osećanja i ideale. Ponekad nam daruje vizije savršenstva, a katkad nam ranjava dušu.

Njegova energija je presudna u umetničkom izražavanju, u muzici, plesu, maštovitoj ekspresiji. Iako je iluzija sreće koju nam dočarava nestvarna i varljiva, to na nas deluje utešno i nadahnjujuće. Valovi energije Neptuna postojano zapljuskuju granice stvarnosti. Unutrašnje sile našeg nesvesnog zapljuskuju ličnost kakvu pokušavamo definisati i učvrstiti.

Svako od nas ima određenu sliku o sebi. Želimo se razvijati i održavati one vrednosti koje nam znače uspeh, stabilnost i sreću. Ipak, pod uticajem energije Neptuna, stvari nikad nisu onakve kakve se čine na prvi pogled... Pokušajte pogledati u dno svog okeana i spoznati šta se krije u njegovim dubinama!

Otkrijte svoj hajleg: dominantna planeta u horoskopu koja najviše utiče na naš izgled...

Gledajući u okean, vidimo svoj odraz, odraz svojih želja, svojih snova. Carl Gustav Jung je rekao: "Tvoja će vizija postati jasna tek kad pogledaš u svoje srce... Onaj ko gleda van - sanja, onaj ko gleda unutra - budi se!" Pogledati unutra znači prepoznati prave potrebe i želje svog bića.

Pod pritiskom spoljašnjih dojmova i slika uspeha i sreće, koje nam na razne načine i vrlo agresivno nameće potrošačko društvo, lako je izgubiti pojam o pravim vrednostima. Probuditi se znači prepoznati sopstvene potrebe, čuti glas svog srca.

Osim okeana, simbolička slika energije Neptuna je i magla. Beli Orao, poglavica plemena Ponca, rekao je: "Kad je oko tebe magla, budi miran i čekaj da se kroz nju probiju sunčevi zraci - a to će se sigurno dogoditi. Tad hrabro kreni dalje."

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.