Saznajte šta se krije u vašoj duši ako ste Bik, Devica ili Jarac

Baš poput tamne strane Meseca, i mi u sebi nosimo skrivenu stranu svoje duše. Onu koju ne pokazujemo drugima, koju smo tako dobro sakrili da je ni sami ne prepoznajemo. Karl Gustav Jung, znameniti psiholog, posebno je pomno istraživao tu skrivenu stranu, nazvavši je senkom.

Senka je mračna strana duše, definisao je Karl Jung, zato što se uglavnom sastoji od primitivnih, negativnih, društveno ili religijski obezvređenih ljudskih emocija i poriva poput sebičnosti, pohlepe, zavisti, seksualne požude, žudnje za moći ili besa. Mračna je to strana duše, i zato što ne možemo da prihvatimo postojanje takvih osećaja u sebi, odbacujemo ih od sebe i potiskujemo. Izuzetno je teško imati razumevanje i saosećanje za sve ono što smatramo zlim, inferiornim i neprihvatljivim, pa smo najčešće potpuno nesvesni svoje senke.

Zašto neko ima, a neko nema smisla za humor: evo kako se šale rođeni u znaku Bika, Device i JarcaZašto neko ima, a neko nema smisla za humor: evo kako se šale rođeni u znaku Bika, Device i JarcaPripadnici zemljanih znakova izvanredni su posmatrači stvarnosti. Malo toga će promaći njihovom uvidu pa će i njihov humor biti…

Pripadnici zemljanih znakova, Bik, Devica i Jarac, u svom ličnom razvoju uče kako da uspostave odnos sa zemaljskim stvarima, kako da ih čuvaju, ulepšavaju, bolje organizuju i učine trajnim vrednostima svog života. Povezani su sa svojim čulima i telom, realistični, marljivi i ambiciozni, izvanrednog smisla za prirodu i lepotu. Njihovu senku probudiće osećaj nesigurnosti i promene koje ne mogu da kontrolišu.

Horoskop otkriva kako Mars menja životni put: otkrijte kakva vas budućnost čeka ako imate naglašen ili oslabljen MarsHoroskop otkriva kako Mars menja životni put: otkrijte kakva vas budućnost čeka ako imate naglašen ili oslabljen MarsMars u Lavu zahteva uaplauz za sve što uradi i voli da bude u centru pažnje, a osobe kojima je Mars u Vodoliji brzo stiču…

U senci zemlje najčešće se skrivaju posesivnost i pohlepa. Ako se boje gubitka onog što im daje osećaj stabilnosti, najčešće novca i imetka, mogu postati sebični, škrti i gramzivi. Strah od neuspeha nateraće ih da postanu radoholičari. U tome ne mora da bude ništa loše kada ne bi bili preterano zahtevni i kritični, sitničavi perfekcionisti, koji često zavide drugima na uspehu i bogatstvu. Nesvesni toga da u svakoj situaciji razmatraju sopstvenu korist, mogu da zapostave svoje intimne i društvene odnose zbog novca ili ambicije. Zabrinutost za sopstveno zdravlje ponekad ih vodi u hipohondriju. Sumnjičavost i strogost neće im doneti podršku i prijatelje, posebno kad su prema drugima neumoljivi, a prema sebi previše popustljivi.

Izvor: Sensa

Senka Ljubić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.