Saturnovi ciklusi: nepokolobljivi sudija i njegovo postavljanje granica

Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je astrološki gospodar vremena, vladar usuda. Saturn je onaj koji postavlja granice, koji podiže bedeme, zidine, brane... inhibitor svih procesa, nepokolebljivi sudija koji sve sabira i na kraju podvlači crtu...

"Postoji cilj, a nikako put. Ono što zovemo putem jeste kolebanje."

On je alfa i omega ljudskog života, mundano vlada prvom (život) i osmom kućom (smrt). Saturn predstavlja pad u materiju, poprimanje oblika, život u celini, rađanje, delovanje i na kraju, smrt.

Astrološki ciklusi: zašto su važne 28, 56 i 84 godina života i koji su još prelomni trenuci...

On jeste taj kamenčić u cipeli, koji nas žulja, ali bez tog kamenčića nema ni kuće koju gradimo. Bez Saturna nema čvrstine, stabilnosti, ravnoteže, upornosti, dugotrajnosti.

On nas nikad neće nagraditi, to nije njegova priroda, nagradiće nas Jupiter. Saturn je tu da nas muči i da nas testira. Da proveri našu čvrstinu. Nakon Saturna čvrsto postaje još čvršće, a slabo i nestabilno jednostavno puca.

Za razliku od Jupitera, koji sve okolnosti okreće u svoju korist, uživa u trenutku i ne misli na sutra, Saturn je taj koji planira, gradi i želi dugovečnost.

Može se reći da je naglašen Jupiter u natalnim kartama onaj koji uzima svetu, a naglašen Saturn u natalanim kartama onaj koji ostavlja svetu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.