Saturnov hod po ivici stakla: sve u VAŠE vreme

Postoje trenuci kad, bez obzira na položaj tela, Duša kleči. Vreme je da ustane.

"Tvojim imenom šijem jedra, pletem misli oko svijeta, al jedino što izmolim je glas tvojih Jeka..."

Saturn je prvi put ušao u znak Strelca 24. decembra 2014. godine i boravio je tu sve do 14. juna 2015. godine. Taj period sigurno pamtite po nekim novinama, poboljšanjima, nekoj nadi i veri. Dogodile su se stvari u koje ste sumnjali, ali i one u koje ste potiho u sebi verovali. Srce je oduvek umelo da čita zapisano u vašim venama. Osećali ste, više nego ikad, neki smiraj. Jer napokon, prepušteni okolnostima, bili ste sigurni da će sve što usledi, biti najbolje za vas. I bilo je.

Pamtite li događaje do 24. decembra 2014. godine, shvatićete da se u tih poslednjih mesec dana Saturnovog hoda u Škorpiji izdogađalo svašta. Život se izmenio iz korenja koje i nije bilo vaše. Neko vas je iščupao i bacio. Sve u što ste polagali nade, nije polagalo nade u vas. Pritisak u grudima pucao je sa svakim novim disanjem, potpuno gluvi, tražili ste objašnjenja. Ponekad je tuga rasparala vaše nebo i vaše lice poprimilo je naličje sakramenta. Praštali ste sve što ste mislili da nikad nećete.

Nekako ubojito se čine ugrizi, pogotovo oni koji vam se zariju pod kožu pa zahtevaju od vas da se pomirite sa svime. Sećate li se haosa vašeg života? Tih susreta? Tog čekanja? Osećaja da sve činite u pogrešno vreme. Nemogućnosti da dotaknete blizinu. Ni svoju. Ni njegovu. Samo jedno prozaično vreme između vaših sudaranja svetova. Vredelo je.

12 stvari koje snažna žena želi u ljubavi...

I onda od 24. decembra pa sve do 14. jula život opet menja svoj smisao. Ljudi se vraćaju, odlaze i dolaze. Najviše sebi, a onda i vama. I čini se da napokon ostvarujete deo svojih htenja. No opet, strah, trepet, kočenja, čekanja... Kao da nikad ne dolazimo na vreme. Frustracije zbog odlaganja. Neki životni momenti koji vas spoje i razdele. Tihi ukus pod prstima. Opasnosti. Vaš život na rubu nekih litica. Shvatajući bit trenutka čini se da se rađate. Još uvek nadomak svega što želite da postoji u vama. Još uvek na dah od svega što želite biti. Još uvek neostvareno zamišljajući. Vi umete da se ubijete tim snovima. Niste ni svesni. I neka je tako.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.