Horoskop - koje će nam se želje ostvariti: evo šta treba uraditi, a šta izbegavati dok traje retrogradna Venera u Škorpiji

Od 6. oktobra do 16. novembra, Venera je retrogradna u Škorpiji (ako se u obzir uzme i senka, retrogradno razdoblje u celini traje od 3. septembra do 18. decembra). Kad je Venera retrogradna u Škorpiji, sve se menja; odnosi će se naći na testu, finansije, stabilnost, ali ćemo biti inspirisani da pokušamo da dođemo do onoga što smo oduvek želeli...

Dolaskom u znak Škorpije Venera dobija intenzitet s kojim se malo šta može meriti te su naglašene njene zavodničke moći. Ona ide na sve ili ništa. Žudi za ljubavlju koja potpuno obuzima i intenzivnim emotivnim vezama te se ne boji da uroni duboko i dotakne i mračnu stranu stvari. Kada uskoro – 5. oktobra, na 10. stepenu Škorpije – krene retrogradno, "podsetiće vas na onu jednu stvar koju ste oduvek želeli, ali je nikad niste dobili. I inspirisaće vas da pokušate da je dobijete", kaže Angelina, koja vodi stranicu Astro Butterfy, a astrologijom se bavi više od 20 godina.

Kao i inače kad je retrogradna, Venera testira naše odnose i veze kao i naš ljubavni život pa tokom 40 dana njenog retrogradnog hoda imamo priliku da ih ponovo sagledamo i vrednujemo. "Nije slučajnost da je Venera retrogradna tačno 40 dana. Broj 40 je sveti broj u praktično svim religijama te je obično povezan s ispunjenjem obećanja, ali samo posle perioda testiranja i iskušavanja", ističe Angelina.

Mesečni horoskop za oktobar 2018. godine: astro prognoze za zdravlje i raspoloženjeMesečni horoskop za oktobar 2018. godine: astro prognoze za zdravlje i raspoloženjeMesečni horoskop za oktobar otkriva ko će imati energiju i dobro raspoloženje, a ko zbog pojačanog nivoa stresa treba da razmisli…

Retrogradna Venera će će nas iz naše sigurne zone izbaciti u nepoznato – iako će to možda doneti izazove i bol, biće vredno toga. Retrogradno kretanje Venere završiće se 15. novembra u znaku Vage (u koji će ući 1. novembra): "I tu ćemo imati konačan ishod, rešenje ovog tranzita", kaže Angelina. Budući da je Vaga znak "drugog", veze, "ishod ove retrogradne Venere verovatno će biti povezan s vašim vezama".

A kako je Vaga znak razuma, "krajnji cilj Venerinog retrogradnog hoda 2018. jeste da vam pokaže kako da nađete razum u strasti, kako da pronađete objektivnost u onome što je inače vaše subjektivno gledište". Tako je, na primer, moguće da ćete naučiti kako, da biste dobili ono za čime toliko žudite (Škorpija), najpre morate razumeti ono što "drugi" želi (Vaga). A ako vaše najdublje želje nisu zadovoljene, to je možda zato što se morate podsetiti na načela davanja i primanja te raditi na pronalaženju ravnoteže.

Venera je retrogradna svakih godinu i po, objašnjava astrolog Tatjana Micić. Ovaj put to razdoblje privlači posebnu pažnju upravo zato što će Venera biti retrogradna u Škorpiji, "u znaku u kojem se Venera ponaša na poseban način jer je tu u egzilu". Tako je njena negativna strana zadovoljavanje čulnih potreba po svaku cenu. Astrolog upozorava da faza retrogradne Venere nikako nije dobra za početak partnerskog odnosa kao ni za svadbu, ali ni za početak poslovnih odnosa.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.