Lunarni horoskop za svaki znak Zodijaka: kako steći poverenje, kako otpustiti kontrolu

Lunarna astrologija predviđa kako Mesec utiče na sudbinu svakog znaka Zodijaka - evo šta vašem horoskopskom znaku donose različite mesečeve mene!

Znak Rak predstavlja dubinu tj. najdublju vodu, kao i život sam po sebi. Simbolički, Rak je fetus, materica, hrana, zaštita, čuvanje, sigurnost. Rak je i majka, dom, porodica, istorija, tradicija, koreni, društvene i moralne vrednosti. Rak poseduje izražen osećaj pripadnosti nekome ili nečemu, pripadnost određenom narodu ili naciji, gradu, porodici... Gde je znak Rak u našoj karti - tu je naša najdublja intima i ono što nas najviše raduje i boli. Tu nam je "dom", tj. tu se osećamo najsigurnije, za to područje života vežemo uspomene i u vezi tog područja izražavamo najjače emocije (pozitivne ili negativne).

Horoskop - Mesečeve mene otkrivaju tajnu vaše sudbine u 2018. godini: evo koga čeka napredak na poslu i sreća u ljubavi (GODIŠNJI HOROSKOP)Horoskop - Mesečeve mene otkrivaju tajnu vaše sudbine u 2018. godini: evo koga čeka napredak na poslu i sreća u ljubavi (GODIŠNJI HOROSKOP)Horoskop otkriva šta nam donosi opozicija između retrogradnog Marsa i Merkura, a sudbina se naročito menja kada zavlada Merkur u…

Rakovi u ovoj Lunaciji proživljavaju jedan veoma težak aspekt, opoziciju Sunca i Meseca sa Plutonom. Istovremeno u njihovom znaku je i POMRAČENJE SUNCA. Ovaj aspekt traži i budi potrebu balansiranja osobina uključenih planeta, sa ciljem umanjenja mogućih nepovoljnih situacija. Opozicija Meseca i Plutona budi u njima emocionalnu (unutrašnju) potrebu da kontrolišu situacije, događaje, druge ljude, usled jednog jedinog razloga - STRAHA! Sigurno je da u početku toga nisu ni svesni, pa privlače u svoj život ljude kojima je potrebna zaštita? U ovom vremenu Rakovi moraju da nauče da puste stvari da se odvijaju svojim tokom, kao i da imaju više poverenja u druge, u život. Kada otpuste potrebu za kontrolisanjem situacija, ljudi, događaja... tada više neće privlačiti (u svoje bliže okruženje) one sa sličnim potrebama. Ovaj aspekt je princip ogledala, kako daješ tako ćeš i dobiti. Ovo je vreme da u partnerskom odnosu jasno sagledate čega se plašite i šta je to što u strahu radite.

Energija ovog vremena ukazuje da su u ranom uzrastu neke neprijatnosti uzrokovale emotivne ožiljke Rakovima, u vidu trauma, strahova, nepoverenja. Vreme je da oprostite majci koja je prolazila kroz turbulentan i težak period još od vašeg začeća i tokom odrastanja.

Lavovi su u ovom periodu najosetljiviji i najemotivniji. Njihova težnja da ostanu iskreni i pravedni, pre svega prema sebi, i da kao takvi budu shvaćeni i prihvaćeni u društvu biće stalno prisutna. Onima koji im pokažu ljubav i naklonost, uzvratiće duplo. Po prirodi, Lavovi su vrlo osećajni i srčani. Međutim, mnogi od njih, nažalost, bivaju povređivani toliko puta da vremenom mogu postati hladni i bezosećajni i otuda se razvija njihov Ego. Ova opozicija Sunca i Plutona deluje iz dva jaka kardinalna znaka, Raka i Jarca, koji primarno nose priču o duboko emotivnom konfliktu u čoveku, koji datira od ko zna kada, jer se ovde prvenstveno radi o određenom genetskom kodu, odnosno negativnom obrascu ponašanja koji se stalno ponavlja. Pluton potpiruje Sunce, hrani mu ego hvalospevima o njegovoj superiornosti i jačini, traži od njega da se pokaže u punom sjaju, da dominira i da zaseni sve. Ali ne na pozitivan i benefičan način, već beskrupulozno i anarhično, gde je Sunce lišeno svake empatije i ljudskosti, jer je ovde poriv za dominacijom i kontrolom drugog izuzetno jak. Oko 9. avgusta komunikacija će na neki način uticati i na Lavovsku vitalnost...kada misle, govore, pišu...osećaju se živim!!! Ako tu nešto nije kako treba, ako niste savladali veštinu komunikacije, slušanjem, može doći do frustracije i nervne napetosti.

Device su tokom ovog pomračenja na neki način iznad ovog mraka... Merkur, vladar Device je u Lavu, sagledavajući svet kroz svo šarenilo njegovih boja i kroz filter svoje bogate mašte. Ekspresija ličnih utisaka je za njih mnogo bitnija nego pamćenje detalja i informacija, i oni će najbolje iskoristiti mogućnosti ovog vremena. Entuzijastična potraga za smislom će biti naglašena. Device će velikodušno podeliti svoje iskustveno znanje sa ostatkom sveta. Komuniciraće na teatralan način, kao glumci. Naravno, oni nemaju veliki talenat za dramske nastupe, ali će okolnosti iznedriti i tu Devičansku transformaciju tako da će drugi uživati slušajući njihove monologe i zanimljive priče. Sada je bitno da im se oda priznanje za njihove intelektualne sposobnosti. Iako je Venera u znaku Device, kao da će im ljubav biti u drugom planu, kao da je ovog puta na listi prioriteta Devica „izlazak iz senke“.

Vage su ovim pomračenjem prizemljene. Planeta ljubavi Venera, koja vlada znakom Vage, boravi u zemljanoj sredini Device i u promenljivom kvalitetu. Kombinacija Venere i promenljivog modaliteta upućuje na potrebu za promenom i za smišljanjem načina da se stvari u ljubavi uvek menjaju na bolje. Ovde je naglašena energija koja doprinosi fleksibilnosti u adaptiranju okolnostima koje se menjaju. Venera u kombinaciji sa Jin (negativnim) polaritetom kome pripada znak Devica upućuje na introvertnost i prijemčivost, što znači da ljubav koja zadovoljava suštinske potrebe može biti simbolično prikazana kao pun krug, zatvoren i savršen, odnosno bezbedno mesto gde osoba želi da poveri svoje srce. Vaga sada naglašava potrebu za zdravorazumskim poimanjem ljubavi, tako da je izvestan nešto češći sukob razuma i ljubavnih emocija. Vaga s jedne strane želi da ima potpunu kontrolu nad situacijom u ljubavi razmišljajući na promišljen način i uz logičko analiziranje svakog detalja u ljubavnoj vezi, dok s druge strane može biti preplavljena bujicom nežnih osećanja i romantičnih fantazija tako da ljubav za nju može postati neuhvatljivi san.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.