Lunarna astrologija: šta nam donasi pomračenje Meseca u znaku Riba (septembar 2016. do februara 2017. godine)

Da li vas je zanela magija lunarne eklipse? Otkrijte šta vam predviđa MESEČEV HOROSKOP za naredni period...

Ako ste u protekle tri večeri (počevši od petka) uputili pogled prema noćnom nebu, mogli ste da vidite Mesec u svom punom sjaju, ali ipak prekriven nekom specifičnom, svetlucavom koprenom.

Ako ste stajali u vrtu, pili kafu ili čaj i razmišljali o tome kako se Mesec čini toliko blizu, da ga grane drveća gotovo mogu dodirnuti, osetili ste magiju pomračenog Meseca u znaku Riba. Ako ste se u ponedeljak ili utorak zaista teško probudili i opet, uz kafu ili čaj, razmišljali o neobičnim snovima iz prethodne noći, takođe ste bili pod uticajem magije lunarne eklipse.

Ako ste uživali prethodnih dana u laganoj, opuštajućoj muzici, definitivno Vas je zanela ova lunarna magija.

Lunarna eklipsa ili pomračenje Meseca predstavlja poravnanje Sunca, Zemlje i Meseca. Tada je Mesec u Zemljinoj senci i ne reflektuje sunčevu svetlost - u potpunosti (totalna eklipsa) ili delimično (delimična eklipsa) ne vidi se na noćnom nebu, ili je pak prekriven specifičnim "velom" svetlosti (penumbralna eklipsa).
Astrološki gledano, lunarna eklipsa dešava se za vreme punog Meseca, odnosno egzaktne opozicije Sunca i Meseca, koja nije udaljena od ose Severnog i Južnog mesečevog čvora više od 18 stepeni.

Lunarne eklipse su relativno česta pojava, dešavaju se 2 do 3 puta godišnje i mogu se matematički predvideti takozvanim Sarosovim serijama.
16. septembra 2016. u 21:06 h po lokalnom vremenu, desila se penumbralna lunarna eklipsa na osi 24*20' Riba (Mesec) - 24*20' Device (Sunce). Prema Rupertiju, Južni čvor u eklipsi (u ovom slučaju, Južni čvor je u Ribama), pridonosi jačanju lunarnog uticaja, ispoljava se želja za dominacijom, ego je poljuljan, traži se zadovoljenje emotivnih i materijalnih potreba.

Tarot, astrologija, telepatija: koji je spiritualni dar vašeg horoskopskog znaka...

Lunarna eklipsa u trećoj dekadi Riba ,dekada Škorpije, može ukazati na smrt važne osobe, vezane za umetnost ili religiju. Vladar eklipse je Jupiter u znaku Vage, koji će akcenat u narednom periodu staviti na međuljudske odnose, preispitaće kvalitet brakova i drugih partnerskih ugovora, ali isto tako doneće generalno poboljšanje zdravstvenog stanja i porast nataliteta.

Vreme će biti ugodno, preovladavaće topli vetrovi, povećana vlažnost vazduha usled čestih kiša, koje će povremeno prerastati u olujno nevreme. Uz odgovarajući izbor biljaka za uzgajanje, poljoprivreda može imati koristi od ovakvog vremena.
Na individualnom planu, efekte ove eklipse ćemo osećati do februara 2017, kada nas očekuje novi par eklipsi (solarna i lunarna). Vrhunac događaja možete očekivati u drugoj polovini decembra, jer će tad tranzitno Sunce graditi egzaktan kvadrat sa osom eklipse.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.