Lunarna astro prognoza: ko nam je jedini saveznik do 10. januara 2015. godine

Ne treba se oslanjati ni na logiku ni na intuiciju... u lunarnom ciklusu koji je započeo mlad Mesec u Strelcu, samo jedan saveznik će biti uvek tu za nas!

Mlad Mesec u Strelcu (11. decembar 2015 - 10. januar 2016)

U petak, 11. decembra 2015. godine u 11.30 h po lokalnom vremenu, došlo je do egzaktne konjunkcije tranzitnog Sunca i tranzitnog Meseca na 19*03' znaka Strelca.

Jednostavnije rečeno, mlad Mesec u znaku Strelca je označio početak novog lunarnog ciklusa. Mnogi su me pitali zašto o mladom Mesecu uvek pišem dva ili tri dana kasnije? Iskreno, ni sam ne znam u potpunosti tačan odgovor na ovo pitanje, ali svakako bih to pripisao svom natalnom Mesecu u znaku Raka.

Astro prognoze: šta donose mesečevi čvorovi i kako na horoskopske znake...

Astrološki, Mesec (Rak) uvek predstavlja prošlost, Sunce (Lav) sadašnjost, a Uran (Vodolija) budućnost. Kako mlad Mesec predstavlja konjunkciju (udruživanje) Sunca i Meseca, budućnost postaje sadašnjost, tek kad sadašnjost ode u prošlost. Tako jednostavan princip, shvatićete već..

Na globalnom planu, mlad Mesec će uvek efekte ispoljavati suptilnije u odnosu na pun Mesec, ali ćemo te efekte svakako osetiti. Ono što karakteriše ovaj mlad Mesec jeste i boravak tranizitnog Saturna u znaku Strelca. Aspekt Saturna sa svetlim telima (Sunce, Mesec, Venera) je pored neharmoničnih aspekata Marsa i Saturna, jedna od lošijih astroloških pozicija.

Zašto? Zato što su Saturn i Sunce, odnosno Saturn i Mesec potpuno različiti principi. Pogledajte, Saturn vlada Jarcem, koji je nasuprot Raka, Mesečevog znaka, i vlada Vodolijom, koja je preko puta Lava, Sunčevog znaka. Sunce predstavlja ego, a Mesec emocije, tj. potrebe pojedinca, naspram kojih je Saturn, potreba kolektiva i rad "za bolje sutra".

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.