Kuda nas vodi tranzitni Mars u znaku Vodolije od 4. decembra 2014. do 13. januara 2015. godine: juriš na vetrenjače

Mars u Vodoliji želi samo jednakost, pravdu i za male i za velike, i za to će se boriti...

"Kakvi divovi? zapita Sančo Pansa. Oni što ih vidiš tamo, odgovori mu gospodar, oni sa rukama dugim, da ih gdjekoji imaju dugačke i dvije milje.

Ama pogledajte, na to će Sančo, ono što se vidi tamo nisu divovi, nego vjetrenjače, i što vam se na njima čini da su ruke, to su krila, koja vjetar okreće, te ondje ide žrvanj.

Vidi se sasvim, odgovori Don Kihot, da se ne razumiješ u pustolovinama; ono su divovi, a ako se bojiš, a ti se skloni na stranu i moli se. Kakvi divovi? zapita Sančo Pansa. Oni što ih vidiš tamo, odgovori mu gospodar, oni sa rukama dugim, da ih gdjekoji imaju dugačke i dvije milje.

Ama pogledajte, na to će Sančo, ono što se vidi tamo nisu divovi, nego vjetrenjače, i što vam se na njima čini da su ruke, to su krila, koja vjetar okreće, te ondje ide žrvanj.

Vidi se sasvim, odgovori Don Kihot, da se ne razumiješ u pustolovinama; ono su divovi, a ako se bojiš, a ti se skloni na stranu i moli se Bogu dok ja budem otišao da se sa njima upustim u ljut, nejednak boj." - Don Kihot.

Ovu raspravu započinjemo citatom iz dobro nam znanog Don Kihota. Jer Mars u Vodoliji je niko drugi do Kihot lično. Idealista, zanesenjak, nekonvencionalni borac za pravdu i prava drugih. Brzopleti i tvrdoglavi jurišnik koji nasrće na vetrenjače. Ili su to možda divovi? Da, definitivno su divovi... I ne postoji sila koja će promeniti mišljenje ovom riteru. Ovo je revolucionar, organizator vojne pobune, legendarni Če koji vodi svoje gerilce, Ruso dok piše svoj "Društveni ugovor", Robespijer i njegov govor u francuskoj skupštini. Ovo je i slika gologlavog proleterca koji kači letke koji pozivaju na pobunu i vešto umiče palici dežurnog policajca, dok mu kopija Marksovog "Manifesta" viri iz torbe. Ovo je i nišan na kome se sreću pogledi vojnika boljševika i poslednjeg ruskog cara Nikolaja II u njegovom konačnom času.

Na dan 3. decembra 2014. godine tranzitni Mars staje na 29 stepeni Jarca. Ovo je kraj puta. Rušenje svih sistema. Narednog dana, 4. decembra, Mars prelazi u Vodoliju. Napokon osećamo svetlost na svojoj koži, počinje besomučna borba i skidanje lanaca dok nam svež, zimski vazduh krši pluća.

Mars u vazdušnom znaku Vodolije je poput iskre u motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. Raste napetost, potreba da se ispravi svaka nepravda, jer Mars u Vodoliji želi samo jednakost, pravdu i za male i za velike i do zadnje kapi krvi će se za to boriti. Koliko god to nemoguće izgledalo. Koliko god ga to koštalo. On će iznova i iznova da se bori, da čeka koliko god treba... Jer istina je negde tamo.

Mars u Vodoliji je onaj skretničar na železnici koji vam svaki put ljubazno mahne. Znate, onaj čovek u mantilu, grubog lica prorezanog borama, koji svaki put skine čađavu kapu, koja prikriva razbarušenu pepeljastu kosu, i pozdravi svaki voz. On ne zna vaše konačno odredište, ali zna da ćete tamo stići, makar vas lično on na rukama nosio. Jer Mars u Vodoliji ne odustaje od svojih ciljeva.

Do 24. decembra tranzitni Saturn boravi u znaku Škorpije i sa Marsom gradi kvadratni odnos uz recepciju. Ovo je davno izgubljena partijska knjižica vašeg dede. Sva njegova mladalačka nadanja o boljem i lepšem svetu. Tiha revolucija koja i danas u njemu tinja. Svi naši planovi, ciljevi i nadanja će stagnirati, koliko god mi usplahireni bili, koliko god nam se ovaj trenutak činio kao onaj pravi da nastavimo dedinu revoluciju. "Gde ja stadoh, ti produži...".

Statistički horoskop: Škorpije su najsrećnije kad padne noć, među Lavovima najviše velikih zvezda...

Ovo je i transparent u rukama grupe protestanata. U narednih mesec dana dolazi do rasta socijalne svesti, do jačanja organizovanih grupa, do pobune. Buniće se drugi na ulici, bunićemo se mi u sebi. Vetrenjače će nastaviti da se okreću svojim ujednačenim tempom, a mi ćemo krenuti u juriš... I stati! Jer nema svrhe. U sukobu glave i zida samo je jedan pobednik.

Na dan 4. januara 2015. godine, tranzitna Venera ulazi u znak Vodolije i pridružuje se tranzitnom Marsu koji će već biti u trećoj dekadi znaka. Eto slike dvoje mladih ljubavnika na peronu u hladnom januarskom popodnevu, na rastanku! On odlazi na put, ona ga ispraća. Gde će?

Ne znam.

Niko ne zna. Ona se okreće i odlazi s pahuljama zapalivši cigaretu po prvi put.

Gde će? Ne znam.

Niko ne zna.

Astrolog: Miloš Tomić

 

Miloš Tomić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.